Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplandı

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında; ilimizdeki güvenlik hizmetlerine toplumun aktif katılımını sağlayarak desteğini almak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla düzenlenen Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı, Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.

Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplandı

Polisevinde düzenlenen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, ilgili kurum müdürleri, il emniyet müdürlüğü şube müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca ilimizin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit edip hizmetleri geliştirmek amacıyla yapılan toplantıda; asayiş, trafik, okul güvenliği başta olmak üzere genel asayiş konuları ele alındı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda; il genelinde yürütülen hizmetler ve projeler hakkında bilgi verilirken 2019 yılları arasındaki asayiş ve trafik olaylarının değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantı, katılımcıların sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.
 
Toplantıda ilimizin güvenlik ve asayiş olaylarında mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Fahri Meral, ilimizin daha huzurlu ve güvenli bir kent olabilmesi için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü söyledi. Toplumsal sorunların sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyeceğinin altını çizen Vali Meral, kamu kurum ve kuruluşlarımız kadar vatandaşlarımızın da aynı hassasiyet ve duyarlılıkla hareket etmesinin sorunlarımızın çözümünde etkin rol oynayacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284