Kent Konseyi Baskani Konukseven Oldu

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin yer aldigi Kent Konseyi ilk toplantisini yapti.

Kent Konseyi Baskani Konukseven Oldu

Belediye Meclis Salonunda gerçeklesen toplantinin açilisinda konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, “Bu sehir ülkemizde hak ettigi yere gelmesi için çalisacagiz. Biz kent konseyini daha aktif hale getirecegiz. Kadin ve gençlik meclislerimizi olusturduktan sonra engelliler içinde bir meclis olusturtacagiz. Bunlar bizim her zamana önem verdigimiz unsurladir. Bu kent birkaç sene içerisinde farkli bir konuma gelecek” dedi.
Daha sonra Sandik Kurulu ve Baskanlik Divani seçimi yapildi. Yapilan oylama sonunda Baskanlik divanina Hüseyin Yildizbas getirildi. Bu seçimlerin ardindan Kent Konseyi Baskanin belirlenmesine geçildi. Divana verilen teklifle Kent Konseyi Baskanligina Ali Konukseven açik oy usulüyle seçildi.
Ali Konukseven’in Kent Konseyi baskanligina oy çokluguyla seçilmesinin ardindan bir önceki konsey yönetiminden Mehmet Ali Demir, “Bizim dönemimizdeki Kent Konseyinin basarili olamamasinin sebeplerinin basinda konseyin hiçbir konuda bir yaptirim gücünün olmamasi yer aliyor. Bunun yaninda aralardaki dedikodularda en etkili sebeplerden. Bu toplanitlara Vali, Belediye Baskani gibi ilin yöneticilerinin katilimini saglamamiz gerekiyordu ne yazik ki bunu da basaramadik” dedi.
Hüseyin Yildizbas ise geçen dönemki Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun Kent Konseyine ilgi göstermedigini ve bir kez olsun dahi toplantilarina katilmadigini söyledi.
Kent Konseyi eski Baskani Ibrahim Aköz ise “Kent Konseyi sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinden olusan ve tamamen halkin istek ve taleplerini dogrultusunda karar alan bir olusum. Ancak geçtigimiz dönemki Belediye Baskani ve Meclisi bu toplantilarda alinan kararlarin hiçbiri hakkinda mecliste alinan kararlar konusunda bizleri bilgilendirmediler. Bir bakima bizleri yok saydilar” dedi.
Bu konusmalarin ardindan Kent Konseyi Baskanligina seçilen Ali Konukseven, burada alinan her kararin Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve Meclis üyeleri tarafindan dikkate alinacagini ve Karaman’in gelisip kalkinmasi için hep birlikte uyum içinde çalisacaklarini söyledi.
Toplanti Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimiyle devam ederken, yapilan seçimler sonunda Yürütme Kuruluna Yunus Özdemir, Cemal Içel, Cemal Özbay, Mehmet Emin Uyan, Behiç Bas, Tevfik Baran, Mehmet Bayrakçi, Hasan Ehliz, Cahit Suci, Hasibe Ceylan, M. Selim Dülger, Dilara Güngör, Ibrahim Aköz, Safa Baldirli, Ahmet Küçükcicibiyik.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284