Kent Konseyi, Çevreci Öğrencileri Ödüllendirdi

Kent Konseyi tarafından yürütülen “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında düzenlenen “En Çevreci Okullar” yarışmasına katılan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen okullar ve öğrencileri ödüllendirildi.

Kent Konseyi, Çevreci Öğrencileri Ödüllendirdi
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak ile ödüle değer görülen okul müdürleri, öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Programda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Dünya Çevre günü nedeniyle okullarımızda bir dizi etkinlikler düzenledik. Valimiz, Belediye Başkanımız, eşleri ve öğrencilerimizin katılımı ile şehrin değişik yerlerinde sokaklara, parklara, caddelere atılan çöpleri topladık. Şehrimizin tertemiz bir görünüme kavuşması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Karaman’ın en büyük sorunlarının başında gelen çekirdek kabuklarının yarattığı görüntü kirliliği yaptığımız bu çalışmalarla giderildi. Sokaklar ve caddeler çekirdek kabuklarından arındırıldı. Kabuklar temizlenince ortaya sigara izmaritleri çıktı. Yani o çekirdek kabukları aslında sigara izmaritlerini saklıyormuş. Sigara izmaritlerinden de sokaklarımızı temizlemek için çalışmalarımız sürüyor. İnsanlar ilk başta Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanını çöp toplarken görünce garipsediler. Ya Vali çöp mü toplar gibi tepkiler verdiler. Ancak sonra anladılar ki her vatandaş kapısının önünü, sokağını temizlese tertemiz bir Karaman ortaya çıkacak. Böylelikle onlarda bizlere destek verdiler” dedi.
Konukseven, Kent Konseyi’nin eski Pazartesi Pazarı Sabahattin Özer Merkezi’nde yeni binalarında hizmet vermeye başlayacağını ve binanın tadilatının bitmek üzere olduğunu bundan böyle Konsey çalışmalarını kendilerine ait binada gerçekleştireceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, “Şehirlerin gelişimi, ülkemizin gelişimi, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için toplumun bütün kesimleriyle birlikte ortak aklı kullanmaktır. Ben her zaman şunu söylüyorum. Bana göre bir şehir canlı bir organizmadır. İnsan vücuduna benzeyen bir beden gibidir. Nasıl insanın dişi ağrıdığında bütün vücudu bu ağrıyı hissediyorsa şehrin de herhangi bir sorunu olduğu zaman içinde yaşayan toplumunda hissetmesi gerek. Bizim gibi küçük şehirlerde özellikle aslında geçmişi çok büyük ama gelecek şekillenmesinde hak ettiği yere alamayan illerde bazı sıkıntılarımız var. Bu nedir diye sorduğunuzda en başta ortak akıl kullanmak, birlikte hareket etmek, beraber davranmak, insanları illa sevmek değil, saygı duymak bir düşünce ve fikrin oluşumu sırasında herkesin katkısı ve payının olması gereken bir yapı oluşması gerekiyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Çevre konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284