Kent Konseyi Toplantisi Yapildi

Karaman Kent Konseyi mutat toplantisi bugün (6 Agustos 2014) Karaman Belediyesi Encümen Salonunda yapildi. Ali Konukseven baskanliginda gerçeklesen toplantiya Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri katildi. Toplantida ‘kadin meclisi’ ve ‘engelli meclisi’ kurulmasiyla ilgili bilgi verildi.

 Kent Konseyi Toplantisi Yapildi

Kent konseylerinde kadin ve engelli meclislerinin önemini vurgulayan Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, gençlik ve çocuk meclisinin de kisa sürede olusturulacagini söyledi. Konukseven: “kent konseyini olusturan meclislerimizde toplumumuzu bir araya getiren tüm farkliliklara yer verdik. Kadinlarin, gençlerin, engelli ve çocuklarin bulundugu yapi içerisinde Karamanimiz ve ülkemiz adina önemli ve faydali çalismalar yürütmeyi hedefliyoruz” dedi.

KENT KONSEYININ GÖREVLERI NELERDIR?
1 - Yerel düzeyde demokratik katilimin yayginlastirilmasini, hemserilik hukuku ve ortam yasam bilincinin gelistirilmesini, çok ortakli ve çok aktörlü yönetisim anlayisinin benimsenmesini saglamak, 2 - Sürdürülebilir Gelismenin saglanmasi ve bu konuda ortaya çikan sorunlarin çözümüne yönelik planlarin hazirlanmasi ve uygulanmasini saglamak, 3- Kente iliskin temel stratejiler ve faaliyet planlarinin belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklin olusturulmasinda katkida bulunmak, 4- Yerellik ilkesi çerçevesinde katilimcilarin, demokrasiyi ve uzlasma kültürünü gelistirmek, 5- Kentin kimligine iliskin tarihi, kültürel, dogal v.b degerlere sahip çikmak ve gelistirmek, 6- Kent kaynaklarinin etkili, verimli ve adil kullanimina katkida bulunmak, 7- Sürdürülebilir kalkinma anlayisina dayali kentin yasam kalitesini gelistiren, çevreye duyarli ve yoksullugu giderici programlari desteklemek, 8- Sivil toplumun gelismesine ve kurumsallasmasina katkida bulunmak, 9- Çocuklarin, gençlerin, kadinlarin ve engellilerin toplumsal yasamdaki etkinliklerini arttirmak ve yerel karar alma mekanizmalarinda aktif rol almalarini saglamak 10- Kent yönetiminde saydamlik, katilim, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasina katkida bulunmak, 11- Kent konseyinde olusturulan görüslerin degerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini saglamaktir.
Kent Konseyi bir sonraki toplantisini Eylül’ün ilk haftasi gerçeklestirecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284