Kent Konseyi`nden Bir Güzel Proje Daha

`Aile Içi Iletisimin Güçlendirilmesi ve Ailelerin Parçalanmasinin Önlenmesi`

Kent Konseyi`nden Bir Güzel Proje Daha

Karaman Kent Konseyi koordinasyonunda yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha hayata geçiriliyor. Projenin amaci aile içinde yasanan çesitli sorunlar nedeni ile ortaya çikan ayrilma, bosanma oranlarini en aza indirmek.
Kent Konseyi dün (25.02.2016) Karaman Belediyesi Encümen salonunda saat 14.00 da ilimizde toplumdaki bosanma olaylarini en az seviyeye indirmek amaciyla baslatilan proje ile ilgili bir toplanti gerçeklestirdi. Toplantiya, Karaman Valisi Sayin Murat Koca’nin esi Vildan Koca, Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, Kadin Meclisi Baskani Özlem Koçak, Aile Sosyal Il Müdürlügü, RAM (Rehberlik Arastirma Merkezi), Kadin Aile Il Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü temsilcileri ve Psikologlar katildi.
Aile içinde yasanan sorunlarin çözümüne yönelik gelistirilen projede Aile Sosyal Il Müdürlügü, RAM(Rehberlik Arastirma Merkezi), Kadin Aile Il Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü ve Kent Konseyi ortak çalisacak. Toplantida Karaman da yasanan aile içi siddet ve iletisimsizlik sonucunda ortaya çikan sorunlar masaya yatirildi ve çözüm yollari tartisildi.
Toplantida aile içi iletisim öneminden bahseden Sayin Ali Konukseven sunlari kaydetti: “Aileyi dünyanin küçültülmüs bir örnegi olarak düsünmeliyiz. Dünyayi anlamak için aileye yakindan bakmak gerekiyor. Güç, güven duygusu ve iletisim becerileri gibi konular; ayni zamanda dünyadaki yasam biçimimizin de temeli. Çogu kisi, aile içinde yasanan olaylarin sadece küçük bir kisminin farkindadir. Görüp duyabildiklerinden daha fazlasinin yasandigindan süphelenirler fakat tam olarak ne oldugunu bilemezler. Bu bilinmezlik, aileyi tehlikeli bir yola sokabilir. Öncelikle biz Kent Konseyi olarak aileleri dogru iletisim konusunda bilinçlendirmeliyiz.” dedi.
Toplantinin ilerleyen bölümünde proje kapsaminda yapilacak olan seminerler üzerinde konusuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284