Kent Konseyi’nden Koç Aile Projesi

Karaman Kent Konseyi’nin; yetim ve parçalanmis aile çocuklarinin ruhsal gelisimini saglamak, basarili ve saglikli bir sekilde topluma kazandirmak amaciyla baslatmis oldugu `Koç Aile Projesi”, kapsamli bir toplanti ile egitim camiasina anlatildi.

Kent Konseyi’nden Koç Aile Projesi

Karaman Kent Konseyi’nin Kale sosyal tesislerinde düzenlendigi toplantiya; Karaman Valisi Murat Koca ve Esi Vildan Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in esi Serife Çaliskan, Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve çok sayida ögretmen katildi.
Toplantinin baslangicinda proje konusunda detayli bilgiler veren Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven: “Koç Aile Projesi ile çesitli ailevi nedenlerden dolayi anne ve babasi ayri durumda olan, yetim ve öksüz kalan çocuklarimizi saglikli bir sekilde topluma kazandirma amacindayiz” dedi. Baskan Konukseven: “Yaklasik iki hafta önce baslatmis oldugumuz bu projemiz kapsaminda pilot olarak belirledigimiz 3 okulda uygulamamiza basladik. Gönüllü ögretmenlerimiz, tespit ettigimiz çocuklarla yakindan ilgileniyorlar. Onlarin kisisel gelisimleri, ihtiyaç duyduklari sevgi ve sefkat konusunda destek oluyorlar. Son derece önemsedigimiz bu projemizi daha genis bir alana yaymak için daha fazla gönüllü egitmenlerimize ihtiyacimiz var. Siz degerli ögretmenlerimizin bu konudaki görüsleri projenin daha saglikli bir sekilde yürütülebilmesi için son derece önemlidir” dedi.
Karaman’da Tespit Edilen 500 Civarinda Öksüz ve Yetim Çocuk Var
“Çocuklarin küçük yastaki egitimleri, toplumsal açidan ileriki yillar için göz ardi edilmemesi gereken önemli bir konudur” diyen Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven: “Yaptigimiz arastirmalar ve emniyet birimlerimizden elde ettigimiz verilere göre Karaman’da yaklasik 500 civarinda yetim, öksüz veya çesitli nedenlerden dolayi anne ve babasi ayri durumda olan çocuk var. Onlarin küçük yaslardaki egitimlerini ve egilimlerini kontrol altinda tutmak, onlari egitmek böylece saglikli bir sekilde onlari topluma kazandirmak bizim en asli vazifelerimizdir. Maddi ve manevi anlamda ailelerinin verdigi boslugu her ne kadar dolduramasak ta ihtiyaçlari olan birçok seyi onlara verebiliriz. Bu baglamda siz degerli ögretmenlerimizin bu projemize destek vermelerini temenni ediyorum. Projelerimize olan desteklerinden dolayi Karaman Valimize ve Belediye Baskanimiza da gönülden tesekkür ederim” dedi
Vali Murat Koca “ Kent Konseyi’nin Çalismalarini Takdir Ediyoruz ve Destekliyoruz”
Toplantida konusan Karaman Valisi Murat Koca, Kent Konseyi tarafindan baslatilan “Koç Aile Projesi” ile ilgili yaptigi degerlendirmede sunlari kaydetti: “Her ne sebeple olursa olsun, annesinden ve babasindan ayri kalmis bir çocugun yasadigi mutsuzlugu bir nebze olsun hafifletmek adina baslatilan bu degerli projeden dolayi Kent Konseyi’ni kutluyorum. Valilik olarak toplum yararina baslatilan bu projeleri sonuna kadar destekliyoruz” dedi.
Karaman Milletvekili ve TBMM Tarim, Orman ve Köy Isleri Komisyon Baskani Recep Konuk’tan Toplantiya Sürpriz Ziyaret
“Koç Aile Projesi” kapsaminda Kale sosyal tesislerinde düzenlenen programa Karaman Milletvekili ve TBMM Tarim, Orman ve Köy Isleri Komisyon Baskani Recep Konuk sürpriz bir ziyaret gerçeklestirdi. “Kent Konseyimizin çalismalarini yakindan takip ediyoruz” diyen Konuk: “Ülkemizin gelismesi için iyi yetismis bireylere, refah seviyesi yüksek bir topluma ihtiyacimiz var. Bu sayede yasadigimiz bu sehri ve bu ülkeyi gelismis ülkeler arasinda görebiliriz. Karamani hak ettigi yere hep beraber getirecegiz. Sehrimizin gelismesinde çok önemli rol üstlenen Kent Konseyi’nin özellikle son dönemde baslattigi toplum yararina projelere kayitsiz sartsiz destek oldugumuzu belirtmek isterim. Böylesi anlamli ve bir o kadarda örnek olabilecek projelerin hayata geçirilmesi bizleri fevkalade mutlu etmektedir“ dedi.
Toplantinin sonunda, "Koç Aile Projesi” ile ilgili ögretmenlerle fikir alisverisinde bulunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284