“Kentin İçin, Kendin İçin Pedalla” Bisiklet Turu Yapıldı

Karaman Mimarlar Odası tarafından organize edilen ve Karaman halkında bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla “ Kentin İçin, Kendin İçin Pedalla”  sloganıyla düzenlenen Bisiklet turu yapıldı.

“Kentin İçin, Kendin İçin Pedalla” Bisiklet Turu Yapıldı
Karaman Mimarlar Odası önünde başlayan ve Hatuniye medresesi önünde son bulan bisiklet turuna Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Bisiklet topluluğu üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması ve sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla organize edilen bisiklet turu Karaman Mimarlar odası önünde başlarken 30 metrelik yol ve ismet paşa güzergâhları takip edilerek Hatuniye medresesi önünde son buldu.
Bisiklet turunun ardından Mimarlar Odası Karaman temsilciliği tarafından 9 Nisa Mimar Sinan’ı anma ve mimarlık günü etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen “Yenilenen ve Büyüyen Şehrimde Trafikte Yaya ve Bisiklet Kültürü” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Murat Koca; “Sağlığımızla ilgili çok önemli bir konuda dikkat çektikleri için Mimarlar Odasına teşekkür etmek istiyorum. İlimiz coğrafi özellikleri nedeniyle bisiklete binmeye çok müsait bir şehir. Ova şehirleri olduğu için Konya ve Karaman civarında bisiklet sürme alışkanlıkları devam ediyor. Ancak günümüzde bisikletin yerini motosikletler almış durumda. İlimizde trafiğe kayıtlı yaklaşık 27 bin motosiklet var. Nüfus oranına göre çok yüksek bir rakam. Daha sağlıklı bir yaşam ve temiz bir şehir için hepimizin motorsuz araçları tercih etmemiz gerekmektedir. Böyle hassas bir konuya dikkat çektikleri ve çocuklarımıza bisiklet sürme alışkanlığı kazandıracak aktiviteleri yaptıkları için Mimarlar Odasına teşekkür ediyorum.” dedi.
Program misafirlere ikram yapılması ile sona erdi.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284