Kentin Sakini Degil Sahibi Olan Gençler Yerel Seçimlere Damgasini Vuracak

Proje Egitim ve Sosyal Kalkindirma Merkezi (PESKAM) üyelerinin Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafindan koordineli olarak gençlerle beraber yürüttügü “GENÇ DOSTU ADAYLAR&GENÇ DOSTU KENTLER” kampanyasi yerel seçimlere damgasini vuracak!

Kentin Sakini Degil Sahibi Olan Gençler Yerel Seçimlere Damgasini Vuracak

2014 Belediye Baskanligi Aday Adayligi süresince, PESKAM yerel seçimlerle ilgili olarak gençlerin beklentilerini dikkate alarak Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ögrencileri ile birlikte 150 gence anket çalismasi uyguladi. Anket sonuçlarini dikkate alan PESKAM, gençlerin sorunlarini ve ihtiyaçlarini degerlendirdi. Bu sonuçlarla beraber Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun ulusal çapta gençlere yönelik baslattigi kampanyanin da yürütücülügünü üstlendi.
PESKAM Yönetim Kurulu Baskani Nurcan Akkurt kampanyayla ilgili olarak yaptiklari çalismalarin yerel seçimlerde gençler açisindan önemli bir degere sahip oldugunun vurgusunu yapti.
Akkurt kampanyayla ilgili olarak, “Yaklasik onbin kadar ögrenci nüfusuna sahip olan KMÜ, Karaman için önemli bir genç potansiyeline sahip. Gençler, Karaman için önemli bir gelir kaynagi olusturmalarinin yani sira kente hareketlilik ve dinamizm katiyor. Yaptigimiz anket çalismasinda 150 gence su üç soruyu sorduk: “Genç Dostu Kent size neyi ifade ediyor? Karaman’i nasil bir kent olarak hayal ediyorsunuz? Belediye Baskani Adaylarinin gençlere yönelik politikalari ne olmali?”diye. Verilen cevaplar, fikirler gerçekten mükemmeldi! Sonuçlari degerlendirirken fikirlerin ne kadar parlak oldugunu gördük. Karaman için güzel seyler düsünen, fikirlerine deger verilmesini, Karaman’in modern bir kent olmasini dileyen gençler var ortada. Fakat onlarin fikirlerini önemseyen karar mekanizmalarinin olmamasi hem gençler adina hem de sehir adina üzücü bir durum. Biz sosyal kalkindirmayi hedef alan bir dernek olarak gençlerin fikirlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Çünkü Biz De Genciz! Her genç gibi olmasi gerekeni talep etmek en dogal hakkimiz olduguna inaniyoruz. Artik “Kentin Sakini Degil Söz Sahibi Gençler” olmak istiyoruz. “Genç Dostu Adaylar&Genç Dostu Kentler” Kampanyamizla gençlerin fikirlerine deger verip karar mekanizmalarinda söz sahibi olmalarini saglamak üzere tüm Belediye Baskan Adaylarina soruyoruz NEREDESINIZ? Tüm adaylari kampanyamizin Iyi Niyet Sözlesmesini imzalamak, kampanyamizin hem destekçisi hem de ulusal çapta Karaman’da ilan edilmek üzere “GENÇ DOSTU ADAYI” olmaya onlari davet ediyoruz.”dedi.
Çagrida bulunan AKKURT, Ulusal Gençlik Parlamentosunun Basin Bildirisine de yer vererek, yerel seçim öncesinde ve sonrasinda kampanyanin verimliligi açisindan çalismalara hiz verecegini ve kampanyanin önemli bir takipçisi belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284