Kentsel Dönüşüm Kararına Vatandaşın Yorumu Ne Oldu?

Geçtiğimiz hafta sonu bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere ilimizi gelen Çevre ve Şehircilik Orman Bakanı Murat Kurum’un Karaman Valiliği ziyareti esnasında müjdesini verdiği Karaman Belediyesi çevresi “Kentsel Dönüşüm Projesi” için vatandaşın nabzını tuttuk. 

Kentsel Dönüşüm Kararına Vatandaşın Yorumu Ne Oldu?

300 bin metrekarelik alanın imar projesine göre yıkılıp kentsel dönüşüm kapsamına alınması konusunda KGRT mikrofonlarına konuşan vatandaşların bir kısmı Karaman Belediyesi’nin yıkılmasına tepki gösterirken bir kısmı ise bu kararın geç alınmış bir karar olduğunu söyledi.  Özellikle çirkin bir görüntüye sebep olan yıllardır harabe halinde kaderine terk edilen Mezhepler İş Hanı’nın yıkılmasının bu yolla gerçekleşeceğini söyleyen vatandaşlar projelerin mezarlık önündeki sanayiyi de kapsayacak şekilde olması gerektiğini ifade ettiler. Yapılacak olan çalışmalarda özellikle araç sayısında ki artışa binaen otopark sayısının çoğaltılmasını isteyen vatandaşlar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin oto park işletmesinin örnek alınmasını istediler. Vatandaşlar “Karaman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nin de kaç yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen, ağza çalınan bir parmak bal olarak görülen Aktekke Kent Meydan projesi ile aynı kaderi paylaşmamasını görüşünü dile getirdiler.   
Bu açıklamaların sadece bir seçim vaadi olmaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar ilgili kurumların bu konuya ilişkin vatandaşa daha detaylı bir açıklama yapmasının şart olduğunu ifade ettiler. Sokak röportajında vatandaşların en çok merak ettiği konu çalışmanın belediyenin kuzey, doğu, batı, güney hangi yönünü kapsadığı oldu.  


Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284