Kentsel Dönüsüme Karaman Duyarsiz Kaldi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan Istanbul ve Ankara basta olmak üzere ülke genelinde baslatilan kentsel dönüsüm seferberligine Anadolu ilgisiz kalmadi. Riskli evini yenilemek isteyen Anadolu sehirleri arasinda 327 basvuruyla Hatay ilk sirada yer alirken, Hatay’i Mardin, Balikesir, Çanakkale, Van, Kocaeli ve Malatya takip ediyor.

Kentsel Dönüsüme Karaman Duyarsiz Kaldi

Türkiye genelinde 6 milyon 500 bin konutun yikilip yeniden yapilacagi kentsel dönüsüm kapsaminda bakanliga bugüne kadar vatandaslar kendi istekleriyle 24 bin 38 riskli konut ve dükkan için basvuru yapti. Bin 323 konut ve dükkanin yikimi gerçeklesirken en fazla yikimin yapildigi yer Istanbul oldu.
Bakanliga gelen riskli bina basvurularinda Anadolu illerinin de kayitsiz kalmadigi ortaya çikti. Riskli binasindan kurtulmak isteyen Anadolu’da en fazla talebi 327 ev ve dükkanla Hatay gerçeklestirdi. Hatay’i 262 basvuruyla Mardin ve 211 basvuruyla Balikesir takip etti. Çanakkale, Van, Kocaeli ve Malatya da kentsel dönüsümün ilgi gördügü iller arasinda bulunuyor. Büyüksehirlerde ise en fazla talep Istanbul’dan gelirken, Istanbul’u, Ankara, Eskisehir, Izmir, Diyarbakir, Kayseri ve Samsun izledi.
Kentsel dönüsüme bazi illerden ise ilgi gösterilmedi. Yapilan çagrilar ve uyarilara ragmen Amasya, Artvin, Bayburt, Düzce, Gümüshane, Karabük, Karaman, Kars, Mus, Nevsehir, Siirt, Yozgat ve Zonguldak kentsel dönüsüme ilgi göstermeyen iller arasinda yer aliyor.
KREDI VE FAIZ DESTEGI
Kentsel dönüsüm kapsaminda bugüne kadar riskli alanlarda 37 milyon kira yardimi yapilirken, riskli bina kapsaminda 287 hak sahibine yaklasik 4 milyon 500 bin kira yardimi gerçeklestirilecek. Bu kapsamda evini yenilemek isteyen vatandaslarin bankadan kullandiklari krediyse 13 milyonu buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284