KESK Çalisanlari Greve Gidiyor

Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyonu’na bagli kamu çalisanlari 21 Aralik Çarsamba günü tüm Türkiye genelinde bir günlügüne is birakma eylemi yapacak.

KESK Çalisanlari Greve Gidiyor
KESK Karaman Platformu adina bir açiklama yapan Egitim Sen Sube Baskani Mustafa Bozkurt, “Bizler bu ülkede sendikal hak ve özgürlükler ve gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin agir oldugunu bilen bir gelenekten geliyoruz. Bu gelenek birilerinin “memurun da sendikasi mi olur” diyerek mücadele kaçkinligi yaptigi dönemde, sendika kapilarina vurulan mühürleri söken kamu emekçilerinin yarattigi fiili mesru mücadele gelenegidir. Bu gelenegin ve yasadiklarimizin bize ögrettigi temel sey ise haklarimizi ancak mücadele ile alabilecegimiz gerçegidir. Kamu emekçilerinden aldigimiz güç ve güvenle bu gelenegi sürdürmeye kararliligimizi tekrar ifade ediyoruz. Biliyoruz ki HAK VERILMEZ, ALINIR.
Grev hakkimizin yasal teminat altina alindigi bir Toplu Sözlesme düzeni için,
Kamu hizmetlerinin ticarilestirilmesine son verilmesi için,
 “KHK Demokrasi ”sine son verilmesi için,
Her türlü güvencesiz çalistirmaya son verilerek tüm çalisanlara kadrolu is güvencesi saglanmasi için,
Tüm çalisanlara insan onuruna yakisir bir ücret ve saglikli çalisma kosullarinin saglanmasi, çalisma yasaminin demokratiklestirilmesi için,
Temel ücretlerin artirilarak, esit ise esit ücretin gerçekten hayata geçirilmesi için,
Ek ödemelerin tüm emekçiler için esitlenerek emeklilige yansitilmasi için,
Üyelerinin hak ve çikarlarini korumakla görevli her sendikanin, konfederasyonun yapmasi gereken, uluslararasi sözlesme ve anlasmalarin yani sira Anayasanin bize tanidigi hakkimizi kullanarak 21 Aralik’ta, en uzun gecede, en kisa günde, karanligin en koyu, isigin en az oldugu günde aydinligi arttirmak için Grev yapacagiz” dedi.
21 Aralik Çarsamba günü grev nedeniyle ilimizde KESK’e bagli sendika temsilcileri ve üyeleri saat 12.30’da Cumhuriyet Parki’nda bir araya gelerek bir basin açiklamasi yapacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284