Keskin: En Iyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir

Karaman’da gida güvenliginin saglanmasinda toplum bilinci olusturulmasi, toplumun tüm kesimleri tarafindan benimsenerek farkindalik olusturulmasi amaciyla Ilimizde bulunan anaokulu, ilkögretim ve orta ögretim okullarindaki ögrencilere yönelik olarak egitimler veriliyor.

Keskin: En Iyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin Il Müdürlügü olarak Karaman’da gida güvenliginin saglanmasi ve halkimizin güvenilir gida tüketmesi için özverili bir sekilde çalistiklarini belirterek, bu baglamda ilimiz ögrencilerinde gida güvenligi bilincinin olusturulmasi için ”En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” konulu egitim projesini yürüttüklerini ifade etti.
Il Müdürü Keskin, “Egitim çalismalarimizda bu güne kadar yaklasik bin ögrencimize egitim verilmistir. 2015-2016 egitm ve ögretim yili içerisinde ilk egitimlerimiz 75. Yil Ortaokulu ve Yunus Emre Kresinde yapilmistir. Egitim projemiz ile ögrencilerimizde gida güvenligi bilincinin gelistirilmesi, gidada güvenlik kavraminin üretimden tüketime kadar olan süreçte tüm toplum tarafindan benimsenmesi, insan ve toplum sagliginin korunmasina katkida bulunarak gida güvenliginin gündemde tutulmasi, yayginlastirilmasi, tüketicilerin güvenli ürün ve hizmetleri talep etmesinin saglanmasi hedeflemektedir. Gida güvenliginin temel ilkelerini küçük yaslardan itibaren okullardan baslayarak tüm tüketicilere anlatmak, ögretmeye çalismak öncelikli hedefimiz olacaktir. Unutulmamalidir ki bilinçli tüketici ülkemiz ticaret ve sanayisinin gelismesi için gereklidir. Bilinçli tüketici, mal ve hizmet saglayan kisi ve kuruluslari bir nevi denetimden geçirerek nitelikli mallarin üretilmesine katkida bulunmaktadir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284