KHK’de Karaman’dan 9 Kişi Var

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

KHK’de Karaman’dan 9 Kişi Var

Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin mili güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan 18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe ve/veya memuriyetleri alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecek.

OHAL ile ilgili düzenlemeleri içeren KHK 461 sayfadan oluşuyor. 18 bin 632 kişinin ihraç edildiği KHK ile 148 kişi de görevine iade edildi. Öte yandan kararname ile 12 dernek, üç gazete ve bir televizyon kanalı kapatıldı.

701 Sayılı Kararname ile Karaman’dan da ihraçlar var.

İşte Karaman'da 701 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen ve görevine iade edilen personeller;

Ali Gözel (Cezaevi), Ali Osman Baloğlu (Cezaevi), Fatih Gözel (Cezaevi), Mehmet Sayalan (Zabıt Katibi), J.Asb.Çvş Fevzi Kuyumcu, J.Asb.Çvş Furkan Keklik, Uzm.J.I.Kd.Çvş Ertuğrul Biner, Mukaddes Yakar/ Öğretmen, Hakan Yavuzlar Memur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284