Kıbrıs Gazileri ile Bir Araya Geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Vali Tuncay Akkoyun, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi.

Kıbrıs Gazileri ile Bir Araya Geldi

Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs Türk halkı için çok kıymetli olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar, “Sizlere sevgi, saygı ve hürmetler getirdim. Hepiniz bizler için çok kıymetlisiniz. Kıbrıs için 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı bir dönüm noktasıdır. Bizlerin oradaki mücadelesi ve sizlerin bizim imdadımıza yetişmenizle Kıbrıs Türk halkı kurduğu devleti aşama aşama geliştirmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti olarak, Büyük Türkiye’nin en yakın işbirliği içerisinde olduğu devlettir. Bunun anlamı çok büyüktür.” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Akkoyun, KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar’ın Karaman’ı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar'a teşekkür ediyorum. Zât-ı âlîlerinizi şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Baş, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda yaşadıklarını anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284