Kıbrıs Gazilerine Madalya Ve Berat Tevcih Töreni

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele tüzüğü kapsamında düzenlenen ve 1974 Kıbrıs Barış harekâtına katılan gazilerimiz için Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih töreni düzenlendi.

Kıbrıs Gazilerine Madalya Ve Berat Tevcih Töreni

Piri Reis Kültür merkezinde düzenlenen tören İstiklâl marşının okunmasıyla başlarken törende bir konuşma yapan Vali Meral, Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak Milli Mücadele Madalyası ve Beratı almaya hak kazanan Muharip Gazilerimiz için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Makamı adına tevcih edilecek Milli Mücadele Madalyalarını vermek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Konuşmasında birçok sıkıntılı ve zor duruma göğüs geren Kıbrıs Türkünün sabır ve dirayeti ile Türk halkının gurur kaynağı olduğunu dile getiren Vali Meral, Kıbrıs’taki soydaşlarımızı, zulümden kurtarmak için Kıbrıs Barış Harekâtına katılan vatansever askerlerimize devlet ve millet olarak minnettarız dedi.

Kıbrıs barış harekâtına katılarak şehit düşen Türk ve Kıbrıs Türk halkının evlatlarını rahmetle yâd ediyorum diyen Vali Meral, bugün hayatta olmayan gazilerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ise aileleri ile birlikte huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Meral ve protokol üyeleri tarafından Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimize düzenlenen törenle milli mücadele madalya ve beratları tevcih edildi.

Milli Mücadele Madalyası ve Berat Tevcih törenine; Vali Meral’in yanı sıra Zehra Meral, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, kurum müdürleri, gaziler ve aileleri ile askeri erkan katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284