Kilbasanlilar Arabasi Aksaminda Bulustu

Hollanda Kilbasanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Arabasi gecesinde, Hollanda’nin degisik sehirlerinden gelen yaklasik 150 gurbetçi Kilbasanli bir araya geldi.

 Kilbasanlilar Arabasi Aksaminda Bulustu

Vlaardingen kentindeki Semtevinde gerçeklesen programa siyasiler, isadamlari, köy derneklerinin temsilcileri ile Hollanda’da yasayan Kilbasanlilar katildi.

Hollanda Kilbasanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Onursal Baskani Zekeriya Arslan, “Hollanda’da yasayan hemserilerimizle bazi vesilelerle bir araya gelerek hem hasret gideriyoruz, hemde geleneklerimizi yasatilmasini sagliyoruz. Kisa bir süre evvel dernegimizin yeni yönetim kurulunu belirledik ve tamamina yakinini gençlerimiz olusturuyor. Gençlerimizin daha güzel çalismalara imza atacaklarina inancimiz sonsuz. Dernegimiz, hiçbir ayrim yapmadan, hiçbir siyasi görüs gözetmeden tüm köylülerimizin acili, hüzünlü ve neseli günlerinde yaninda olmaya gayret edecektir. Bu vesileyle Hollanda’da, 18.Mart.2015 tarihinde yapilacak olan ‘Eyalet Seçimleri’nde üyelerimizin, sandiga giderek oylarini kullanmalarini tavsiye ediyoruz.” dedi.
Yaklasik 4 saat süren programda Ali Turanoglu birbirinden güzel türküler söyledi. Gecede çekilis yapilarak, degisik hediyeler dagitildi.
Arabasini afiyetle içen Kilbasanlilar daha sonra birbirleriyle hasret giderdiler ve en kisa zamanda tekrar bu türlü programlarda bulusmak temennisiyle ayrildilar.
Mehmet Ali Topçu - VLAARDINGEN
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284