Kilbasanlilar Rotterdam’da Biraraya Geldiler

‘Birlik ve beraberlik’ sloganiyla geleneksel hale gelen gece, önceki aksam Rotterdam Pier 80 Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kilbasanlilar Rotterdam’da Biraraya Geldiler

Mehmet Ali Topcu - ROTTERDAM
Hollanda’daki Kilbasanlilar’in ‘Birlik ve Beraberlik’ sloganiyla bu yil besincisi kutlanan birlik ve dayanisma gecesine ilgi beklenenin üzerinde olurken, Hollanda’nin disindan Almanya ve Belçika’dan da geceye katilim oldu.
Karaman ili Kilbasan beldesinden vatandaslarimizin kurmus olduklari Kilbasanlilar Dernegi’nin, kültür ve dayanisma programina, TC. Rotterdam Baskonsoloslugu Muavin Konsolosu Ulvi Darendeli, Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri, Hollanda Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, Hollanda Kilbasanlilar Dernek Baskani Zekeriya Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, bazi STK temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.
Hollanda Kilbasanlilar Dernek Baskani Zekeriya Arslan, gelen tüm davetlilere katilimlarindan ötürü tesekkür etti. Arslan, “Bu tür etkinliklerle gurbetteki hemserilerimizi bir araya getirmeye çalisiyoruz. Hepimizin bilmesini istedigimiz bir konu var: Dernegimize herkesin destek olmasini ve yapilan tüm etkinliklere katkida bulunmasini istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu tür etkinlik ve organizeleri bugüne dek hep yönetim kurulu üyelerimizin kisisel katkilari ile saglamaya çalistik. Bundan sonra bayragi gençlere teslim ediyoruz. Bugünden itibaren yeni ve genç yönetim kurulu dernegin çalismalarini sürdürecekler. Birlik ve dayanisma programimiza gelerek bizleri yalniz birakmayan tüm hemserilerimize çok tesekkür ediyoruz. Hala üye olmayan hemserilerimizi, dernegimize üye olmaya davet ediyoruz. Gecemize maddi ve manevi katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum.” dedi.
TC. Rotterdam Baskonsoloslugu Muavin Konsolosu Ulvi Darendeli ise, “5.Kilbasablilar Kültür ve Dayanisma programinda bulunmaktan son derece gurur duyuyorum. Hollanda’da 400 haneden fazla Kilbasanli vatandasimizin oldugunu ögrendim, müthis bir potansiyel. Büyüklerimiz zorluklar yasadi ancak genç nesil, egitimli ve donanimli, her alanda basarili, bu durum bizleri mutlu ediyor. Burada yasayan Türk toplumu Hollanda’ya her zaman faydali olmustur, olmaya da devam edecegine inancim sonsuz.” seklinde konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan tamamen degisen yeni yönetim kurulu geceye katilanlara tanitildi.
Hollanda Kilbasanlilar Dernegi yeni yönetim kurulu su isimlerden olusuyor: Vural Kayalik, Hatice Karakoç, Zübeyde Kayalik, Ahmet Arslan, Mahmut Eröztürk, Burcu Kayalik, Ramazan Büyükçelik, Ahmet Kizilay, Ali Dülger, Mahmut Öztürk.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Türkiye’den programa katilan Ozanlar Erol Sahiner ve Sadik Gül sahne aldilar.
Programin sonunda Kilbasanlilar gecesine katkilari olanlara tesekkür plaketi verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284