Kırgızistan Heyetinden Ziyaret

20 - 22 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu kapsamında ilimizde bulunan Kırgızistan heyeti, Vali Fahri Meral’i makamında ziyaret etti.

Kırgızistan Heyetinden Ziyaret

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Kırgızistan Chuy Bölge Valisi Altinbek Namazaliyev, Kırgızistan Cumhuriyeti Milletvekili Bütçe Finans Komisyonu Başkanı Emil Toktoshev, Kırgızistan Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcısı Miradil Bakhasev, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan ve iş insanlarından oluşan heyet katıldı.
Kırgızistan’dan gelen heyeti Karaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Fahri Meral, Türkiye ile Kırgızistan arasında geçmişe dayalı dil, din ve kültür birliği bulunduğunu belirterek, bu anlamda ilimizde yapılacak olan 2’nci Türk - Kırgız İş Geliştirme Forumu’nun ekonomik anlamda iki ülkenin gelişmesine ve büyümesine ortak katkı sağlayacağına olan inancını belirtti.
Ziyarette, Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Karaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  Türk - Kırgız ilişkilerini daha üst noktalara taşıyabilmek adına Karaman’da düzenlenen İş Geliştirme Forumu’nun önemine değindi.
Ziyaretin sonunda Kırgız Heyeti tarafından Vali Fahri Meral’e Kırgızistan’a ait yöresel hediyeler takdim edilirken ziyaret anısına Vali Meral ise konuklarına ok ve yaydan oluşan takım hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284