Kis Lastigi Sehir Disinda Zorunlu, Sehir Içinde Ise Valilerin Kararina Bagli

Kar lastigi kullaniminin genelgesi Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlügü tarafindan yayimlandi.

Kis Lastigi Sehir Disinda Zorunlu, Sehir Içinde Ise Valilerin Kararina Bagli
1 Aralik-1 Nisan tarihlerinde sehirler arasi yollarda takilmasi zorunlu olan kis lastigi, sehir içinde ise valiliklerin kararina birakildi.
Sehirler arasi kara yollarinda seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ve 'A' türü yetki belgelerine kayitli otomobillerde 1 Aralik-1 Nisan tarihlerinde kis lastigi kullanilmasi zorunlu hale getirildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, "Sehir içi tasimacilikta kis lastigi uygulamasi ile ilgili hususlar ortalama yerel sicakliklar dikkate alinarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacak. Ülkemizde tescil edilmis olsun veya olmasin sehirler arasi kara yollarinda seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Tasima Yönetmeligi uyarinca 'A' türü yetki belgelerine kayitli otomobillerde her yilin 1 Aralik ile takip eden yilin 1 Nisan tarihleri arasinda kalan dört aylik dönemde kis lastigi kullanilmasi zorunlu hale geldi." dedi.
SEHIR IÇI UYGULAMA KARARI VALILIKLERDE
Sehir içi tasimacilikta kis lastigi uygulamasi ile ilgili hususlar ortalama yerel sicakliklar dikkate alinarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacaginin altini çizen Palandöken, "Bu illerde bulunan yol kenari denetim istasyonlarinda da bu hususlar dikkate alinacak. Üzerinde M+S isareti bulunan ve 7 ºC'nin altindaki sicakliklarda yol tutusunu artirmak amaciyla bilesimi özel olarak belirlenmis ve sirt yüzeyinde özel olarak tasarlanmis desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanilabilen çivili lastikler kis lastigi olarak kullanilacak." seklinde bilgi verdi.
Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçlarin tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kis lastigi olmasinin zorunlu oldugunu vurgulayan Palandöken, "Su an için yeterli kar lastigi üretimi olmadigi için lastik bulunamiyor. Soför esnafimizin durduk yerde ceza yemesini istemiyoruz. Bunun için de süre mutlaka uzatilmalidir." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284