Kisacik,”Kurban Bayraminda Sporu Birakmayin”

Ilimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Kurban Bayrami`nda da her zamanki gibi saglikli, yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi konusunda vatandasi uyardi.

Kisacik,”Kurban Bayraminda Sporu Birakmayin”

Yaklasan Kurban Bayrami sebebiyle vatandasi kolestrol konusunda dikkatli olmasi gerektigini vurgulayan Kisacik,” Bayram esnasinda her zamanki gibi yeterli ve düzenli beslenmeye özen gösterilmeli. Kronik hastaligi bulunan bireylerde kirmizi et tüketiminin artmasi; buna karsilik sebze ve meyve tüketiminin azalmasi saglik konusunda sikinti yaratmaktadir. Özellikle kalp hastasi bireylerin mutlaka etin tüketim sekline ve miktarina dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.
“Günlük Egzersizlere Devam Edilmeli”
Yaz aylarinin son günlerini yasiyor olmamiz sebebiyle günlerin kisaldigini ve yapilan fiziksel aktiviteleri azaldigina dikkat çeken Kisacik,” Bayram esnasinda dengeli ve düzenli beslenmenin yani sira ilave olarak mutlaka günlük sportif aktivite yapilmalidir. Dünya Saglik Örgütü en çok tempolu yürümeyi tavsiye etmektedir. Bunun disinda ise vatandasimiz, bisiklete binme, hafif tempoda kosu, jimnastik ve yüzme gibi kalbi çalistiran sporlarda yapabilir. Belirttigimiz spor aktiviteleri haftanin 3-4 günü 40-45 dakikalik egzersizler seklinde yapilabilir. Burada ki amaç; metabolizmanin çalismasini devam ettirmek ve en önemlisi de saglik yasam için sporu birakmamaktir” diye konustu.
Kisacik ayrica, tüm Islam âleminin mübarek Kurban Bayramini kutluyor, kardesligimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coskusunun ülkemize, milletimize, Islam âlemine, tüm insanliga baris, kardeslik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284