Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan Öğrencilerle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen “Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor?” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan Öğrencilerle Buluştu

Seminerin açılış konuşmasını yapan KYK İl Müdürü Enver Yazıbaşı, insanların doğdukları günden itibaren beklentilerinin farklılaştığını söyleyerek, “Çocuklar, öğrenciler, memurlar, işverenler, herkes geçen zamana ve değişen şartlara göre beklentilerini belirliyorlar. İnsanoğlu yeryüzünde ilk olarak karnını doyurmak ve barınacak yer arayışındayken şimdi yeni iş, yeni makam gibi beklentiler içinde yaşıyoruz. Bu yüzden kendinizi geliştirmek ve çalışmak zorundasınız. Bu programın sizin hayata bakış açınızı değiştirmesini ve faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bu Dünya Sevgisiz Yaşamaya Değer mi?

Zoru Başaranlar Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan ise eğlenceli bir anlatımla geleceğin ihtiyacı, akıllı, bilgili ve şuurlu insan, hayat hedefi ve kariyer planlaması, örnek bir insan olmak ve sosyal sorumluluk gibi konulardaki deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Hayatta varoluş sebeplerimizin başında insan sevgisinin geldiğini söyleyen Arıkan, “İnsanlara somurtarak bakmayın, güler yüzle ve sevgiyle yaklaşın. Selam vermeyi ihmal etmeyin. İnsan aslında arkasından ismini anacak ve kendisine dua edecek birileri olmazsa ölmüş demektir. Bu dünya sevgisiz yaşamaya değer mi? İnsanların kalbine sevgi koydukça sizin kalbiniz de sevgi ile dolacak. İnsanlara huzur verdikçe siz de huzur bulacaksınız.” dedi.

Gençlerin başarılı olamamalarında etkili olan faktörlere de dikkat çeken Arıkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarı yolunda en büyük düşmanımız aslında anne ve babalarımızdır. Çünkü küçük yaşlardan itibaren fikirlerimize saygı duymadan, küçümseyerek ve engelleyerek özgüvenimizi kırıyorlar. Diğer bir etken ise olumsuz düşüncelerimizdir. Bize olumsuz düşünceler veren sol lobumuz sürekli olarak bize engel olur ve bizi başarı yolunda engeller. Bu tip önyargılar ve olumsuz düşünceler küçük yaşlardan itibaren bizim gelişimimizi etkileyip ilerleyen yaşlarda da hayatımıza negatif olarak yansır.”

Münir Arıkan öğrencilerin gerek okul yıllarında gerekse mezun olduktan sonra başarılı bir hayat sürebilmeleri için tavsiyelerde bulunarak, “Bireyler için yenilik ve farklılık önemli bir faktördür. Kişinin kendisini tanıması, yeteneklerinin farkına varması, istekleri için özgür iradesini kullanabilmesi başarıya ulaşması ve mutlu olması için olmazsa olmazdır.” şeklinde konuştu.

Seminer, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284