Kiyamet Havada Koptu

Maya takvimine göre 21 Aralik’ta kiyametin kopacagi iddialari havacilik sektörünü vurdu. 21 Aralik uçuslarinda promosyon biletler bile bos kaldi. Istanbul-Izmir, Istanbul-Antalya ve Istanbul-Ankara uçuslari 39 lira ile 69 lira arasinda degisiyor.

Kiyamet Havada Koptu
MAYA takvimine göre 21 Aralik’ta kiyametin kopacagi iddialari havayolu tasimaciligini vurdu. Sirketlerin 21 Aralik günü promosyon biletleri bile bos kalirken, sirketler uçaklari doldurabilmek için harekete geçti. 21 Aralik’in cuma gününe denk gelmesine ragmen, Istanbul-Antalya, Istanbul-Izmir ve Istanbul-Ankara uçuslarinda 39 lira ile 69 lira arasinda bilet bulmak mümkün. Türkiye Özel Sektör Havacilik Isletmeleri Dernegi (TÖSHID) Murat Ersoy, “Müsteriler biletleri bir gün öncesine ve sonrasina aliyor” dedi.
BILETLER UCUZLADI
20-22 Aralik tarihlerinde ise uçaklarin doluluk oranlarinin yüksek olduguna isaret eden Murat Ersoy, söyle konustu: “Türkiye’de 21 Aralik günü uçmak istemeyenler biletlerini bir gün öncesine ya da bir gün sonrasina aliyor. 20-22 Aralik tarihlerindeki uçaklarda yasanan yogunluk bu durumun bir göstergesi. 21 Aralik havayolu sirketleri uçaklari doldurmak için bilet fiyatlarini asagiya çekti.”
21 Aralik günü uçuslarinin sadece Türkiye’de degil bir çok ülkede az sayida yolcuyla gerçeklesecegini söyleyen Murat Ersoy, su bilgileri verdi: “Sadece Türk havayolu sirketleri degil yabancilar da ayni sikintiyi yasiyor. Amerika ve Avrupa’da bir çok uçusun bos koltuklarla gerçeklesecegi tahmin ediliyor. 21 Aralik’ta seyahet etmek zorunda olan bir çok çalisan sirketlerinden biletlerini bir gün sonrasina alinmasini talep ediyor. Bu konuda sirketlerin çalisanlarin hassasiyetini dikkate aldigi da gözleniyor. Ancak bunlar iptal seklinde degil, degisiklik olarak gerçeklesiyor.”
RUSYA’DA KIYAMET SOGUGU 
Bilet fiyatlari
21 Aralik
Türk Hava Yollari
· Istanbul-Antalya: 59 lira
· Istanbul-Izmir: 39 lira
· Istanbul-Ankara: 39 lira
Pegasus
· Istanbul-Bodrum: 69 lira
Onurair
· Istanbul-Izmir: 59 lira
Atlasjet
· Istanbul-Antalya: 69 lira
22 Aralik
Türk Hava Yollari
· Istanbul-Antalya: 79 lira
· Istanbul-Izmir: 59 lira
· Istanbul-Ankara: 59 lira
Pegasus
· Istanbul-Bodrum: 79 lira
Onurair
· Istanbul-Izmir: 69 lira
Atlasjet
· Istanbul-Antalya: 79 lira
Kaynak: Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284