Kiz Yurdunda Yasanan Biçakli Kavga Ögrencileri Ayaklandirdi

Karaman’da iki kisi arasinda yasanan biçakli kavganin Kredi ve Yurtlar Kurumu`na ait kiz ögrenci yurdunda devam etmesi ögrencileri korkutarak, tepkisine neden oldu.

Kiz Yurdunda Yasanan Biçakli Kavga Ögrencileri Ayaklandirdi

Olay, aksam saat 21.30 siralarinda Üniversite Mahallesi'ndeki Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yanindaki Kredi ve Yurtlar Kurumu Kiz Ögrenci Yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aralarinda husumet oldugu ögrenilen O.S. (20) ile K.Y (23) yurdun önünde karsilasinca tartismaya basladi. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine O.S belinden çikardigi biçakla K.Y’yi kovalamaya basladi. K.Y ise kaçarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kiz ögrenci yurduna girdi. Elinde biçakla K.Y’nin pesinden gelen O.S, sahsi kiz ögrencilerin kaldigi B Blok’ta yakalayarak bacaklarindan biçakladi. Olayi gören kiz ögrencilerden bazilari fenalasirken, polisten yardim istendi. Bunun üzerine yurda ambulans ve çok sayida ekip sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri O.S’yi gözaltina alirken, K.Y’de ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldirildi. Yasanan biçakli kavga yurtta kalan bin 200 kiz ögrenciyi korkuttu. Olayla ilgili olarak bazi internet sitelerinde çikan yanlis haberler üzerine üniversite çevresinde bulunan özel erkek ögrenci yurtlarindaki ögrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Kiz Ögrenci Yurdu önünde toplanarak durumu protesto etti. Yurda gelen Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, ögrencileri sakinlestirebilmek için bir polis aracinin megafonundan ögrencilere seslenerek, olayda her hangi bir ögrencinin yaralanmadigini disaridan giren süphelilerin ise yakalandigini söyledi.
Yurtta kalan kiz ögrenciler ise yurtta güvenligin yetersiz oldugunu dile getirdi. Yurt önünde toplanan ögrenciler daha sonra olaysiz bir sekilde dagildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284