Klimalar 2016`da Degisecek ...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün, Türkiye’de kurulu 12 milyon klimanin Atatürk Baraji’nin ürettigi elektrigin yüzde 30’unu tükettigi gerekçesiyle, 2016’ya kadar az elektrik harcayan klima kullaniminin zorunlu tutulacagini, böylelikle yüzde 25 tasarruf saglanacagini belirtti.

Klimalar 2016`da Degisecek ...

Bakan Ergün, “Klimalar hava sensörlü olsa, yillik 700 milyon lira tasarruf saglanacakti. Klimalarda enerji verimliligiyle ilgili olarak Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) bünyesinde bir test merkezi olusturulacak” dedi.
Türkiye’yi Ar-Ge ve üretim üssü haline getirmek istediklerini belirten Ergün, strateji belgesindeki hedefleri, “hukuki ve idari düzenlemeleri iyilestirmek, Ar-Ge, inovasyon ve markalasma becerisini gelistirmek, altyapi ve insan kaynaklarini gelistirmek, pazarlama, dis ticaret ve finansal araçlari gelistirmek” olarak açikladi.
Sanayide kullanilan eski motorlarin, daha az elektrik harcayan yenileriyle degistirilmesini tesvik edeceklerini kaydeden Ergün, merceklerini elektrik üreten ve dagitan sirketlerin verimliligine yönelttiklerini söyledi. Bakan, “Önümüzdeki süreçte elektrik üretim ve dagitimindaki verimlilikle ilgili çalismalar ön planda olacak” dedi.
Sektörün önündeki hukuki ve bürokratik engellerin kaldirilacagini belirten Ergün, “Öyle düzenlemeler var ki kimsenin ilerlemesi mümkün degil. O duvarlari kaldirmamiz lazim. Mesela, günes enerjisinin kullanimina dair EPDK belli limitler koymus. O engelleri bu belge çerçevesinde kaldirmamiz lazim. Gümrük denetim süreci gözden geçirilerek, mevzuat kolaylastirilacak” dedi.
Emlakgüncel
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284