Kâmil Ugurlu: “Engellilere Yönelik Çalismalarimizi Sürdürüyoruz”

Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, engellilerin normal bir yasam sürdürmelerinin toplumsal duyarliligin olusmasiyla mümkün olabilecegini bildirdi.

Kâmil Ugurlu: “Engellilere Yönelik Çalismalarimizi Sürdürüyoruz”
Kâmil Ugurlu, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle, bir mesaj yayimladi. Saglikli bir çevre ve kentlesme anlayisiyla bireylerin, egitim, ulasim, yardim gibi birçok beklentilerini karsilamak amaciyla çalismalar yaptiklarini belirten Ugurlu, sunlari kaydetti:    ”Belediye olarak dün oldugu gibi bu günde engelli vatandaslarimizin yanindayiz. Karaman Belediyesi olarak toplu tasima araçlarimizi engelli vatandaslarimizin kullanabilecegi hale getirdik. Yeni otobüslerimize, artik engelli vatandaslarimiz kolaylikla inip binebiliyorlar. Hollanda Karamanlilar Vakfi isbirligi ile birlikte onlarca vatandasimizin tekerlekli sandalye özlemlerinin giderilmesine katki sagladik. Beyaz baston dagittik. Araç kullanip park etmede sikinti çekmemeleri için engellilere ait otopark alanlari olusturduk. Kamu kurumlarina örnek olmasi amaciyla belediyemiz girisine engelli rampasi yaptirarak bir asansörümüzü de engelli vatandaslarimiza tahsis ettik. Kent içindeki kaldirimlarimizi da engellilerimizin kullanabilecegi sekilde yeniliyoruz. Çalismalarimiz devam edecek.”
Engellilerin normal bir yasam sürdürmelerinin toplumsal duyarliligin olusmasiyla mümkün olabileceginin altini çizen Baskan Ugurlu: “Engelli vatandaslarimiz toplumsal yasamin her alaninda; iradeleri, yasam sevinçleri ve basarilari ile herkese örnek olmuslardir. Engelsiz, esit bir yasam için mücadele veren degerli vatandaslarimiza, gelecege umutla, güvenle bakabildikleri, daha verimli olabilecekleri bir dünya temennilerimle, sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284