KMÜ 2012 Yili Yatirim Programi Kamuoyuna Sunuldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 2012 Yili Yatirim Programi Izleme ve Degerlendirme Raporu yayimlandi.

KMÜ 2012 Yili Yatirim Programi Kamuoyuna Sunuldu

KMÜ Strateji Gelistirme Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan rapor; yönetici özeti, genel degerlendirme, proje uygulamalari ve öneriler ana basliklari altinda dört bölümden olusuyor.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, yatirim programina iliskin yaptigi açiklamada yüksekögretim kurumlarinin egitim-ögretim ve arastirma-gelistirme hizmetleriyle toplumun bilinçlenmesi ve aydinlanmasinin yani sira beseri ve sosyal sermayenin artirilmasini saglamak üzere kurulmus anayasal kuruluslar olduguna dikkati çekti.
Prof. Dr. Gökmen, KMÜ’nün 2012 yili yatirim ödenekleriyle merkezi yemekhane, çarsi ve kafeterya insaati, 1500 kisilik kapali spor salonu insaati, Yunus Emre Yerleskesi ana giris kapisi ile asfalt yol ve çevre düzenlemesi, Meslek Yüksekokulu binasi tadilati, Sistem Odasi Güvenlik ve Yangin Tesisati yapim isi, Rektörlük Birimleri büyük bakim onarim yapim islerinin tamamlandigini ve diger yapim islerinin de ihalesinin gerçeklestirildigini kaydetti. Prof. Dr. Gökmen ayrica laboratuvarlarda kullanilmak üzere makine-teçhizat alimi yapildigini ve acil ihtiyaç duyulan bir adet tasitin yani sira KMÜ Kütüphanesine basili yayinlar ve elektronik veri tabani alimlari gerçeklestirildigini belirtti.
Prof. Dr. Gökmen “Yatirimlarin planlandigi sekilde tamamlanmasi kamu kaynaklarinin belirlenmis amaçlar dogrultusunda etkili, ekonomik ve verimli bir sekilde kullanilmasi ve degerlendirilmesiyle mümkündür.” seklinde konustu.
2012 yili yatirim programina göre KMÜ’nün öncelikli hedefini, yapilan yatirimlarin tamamlanma sürelerini kisaltarak hizla kapasite artirimini saglamak olusturuyor.
Üniversitenin 2012 Yili Yatirim Programi Izleme ve Degerlendirme Raporu, 5018 sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 25 ve 60’inci maddeleriyle Strateji Gelistirme Birimlerinin Çalisma Usul ve Esaslari Hakkindaki Yönetmeligin 24’üncü maddesi uyarinca hesap verilebilirligi saglamak ve yatirim harcamalarinin verimliliginin kontrol edilmesi amaciyla hazirlanarak kamuoyuna sunuldu.
Üniversitenin 2012 Yili Yatirim Programi Izleme ve Degerlendirme Raporuna www.kmu.edu.tr adresinde yer alan Faaliyet Raporlari linkinden ulasilabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284