KMÜ 2014 Yilinin En Basarili Sporcularini Seçti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafindan ‘Spor Ödülleri Gecesi’ düzenlendi. Üniversite ögretim elamanlari ve ögrencileri ile sporseverlerin internet üzerinden kullandiklari oylar ile birçok bransta 2014 yilinin en iyileri seçildi.

KMÜ 2014 Yilinin En Basarili Sporcularini Seçti

Geçtigimiz yilin en basarili sporculari ile takimlarinin belirlendigi Spor Ödülleri Gecesi’ne BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, üniversite personeli ve çok sayida ögrenci katildi.
“Spor; sevgi, dostluk ve birlikteliktir”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliginde düzenlenen Spor Ödülleri Gecesi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Gecenin açilis konusmasini yapan Spor Ödülleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, KMÜ BESYO’nun sportif ve kültürel etkinliklerin öncüsü olan bir okul olduguna dikkat çekerek, “Sizlerin katilimiyla 2014 yilinin en basarili sporcularini ve takimlarini seçtik. Sporun evrensel nitelikte oldugunu, birliktelik oldugunu, dostluk oldugunu, sevgi oldugunu bugün sizlerin sayesinde bir kez daha görmüs bulunuyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür eder, saygilar sunarim.” dedi.
“Hayalim bir madalya kazanmakti, 25 madalya kazandim”
“2016 olimpiyatlarinda altin madalya kazanmak istiyorum”
Bireysel sporlarda yilin sporcusu Riza Kayaalp seçildi. Ödülünü BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal’in elinden alan Kayaalp, 2000 yilinda bu yola çiktigini belirterek, “Hayallerimde bir tane madalya almak varken, Avrupa ve Dünya Sampiyonasinda 25 tane madalya kazandim. Çok çalistim, hiç yilmadim ve yetenegimin farkinda olarak büyük isler basarabilecegimin bilincindeydim. 2005 yilindan bu yana katildigim sampiyonalardan elim bos dönmedim. Tek eksigim olimpiyat altin madalyasi. Insallah onu da 2016 olimpiyatlarinda alarak seriyi tamamlamak istiyorum.” seklinde konustu.
TRT Futbol Arena programi ise yilin en iyi çikis yapan spor programi seçildi. TRT Futbol Arena programi adina geceye katilan TRT Haber Muhabiri Necati Ermis ödülünü Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’tan aldi.
Yilin Spor Ödülleri anketinde elde edilen oy sonuçlarina göre yilin en iyi hakemi Cüneyt Çakir seçildi. Çakir’in yogun maç temposundan dolayi gelemedigi törende ödülünü ise Karaman Merkez Hakem Kurulu Baskani Mehmet Kayatürk aldi.
Yilin en yeni spor kanali kategorisinde ise TV8’in Telegol programi ödüle layik görüldü. Genel Koordinatör Banu Ilicali’nin katilamadigi törende ödülünü onun yerine Acun Medya izleyici temsilcisi ve ayni zamanda KMÜ Ögrenci Topluluklari Baskani Eren Ertem aldi.
2014 Yili Spor Ödülleri Gecesinde ödül alan sporcular, takimlar ve spor programlari su sekilde siralandi:
Takim Sporlarinda Arda Turan Yilin Sporcusu
Bireysel Sporlarda Riza Kayaalp Yilin Sporcusu
Bireysel Sporlarda Taha Akgül Yilin Sporcusu
NTV Spor 90 Dakika Programi Yilin Spor Programi
TRT Futbol Arena Programi Yilin En Iyi Çikis Yapan Spor Programi
TV8 Programi Yilin En Yeni Spor Programi
Galatasaray Spor Kulübü Yilin Takimi
Basketbol Anadolu Efes Spor Kulübü Yilin Takimi
Voleybol Vakifbank Bayan Takimi Yilin Takimi
Fatih Terim Yilin Spor Adami
Aykut Kocaman Yilin Teknik Direktörü
Cüneyt Çakir Yilin Hakemi
Türk Telekom Arena Yilin Stadyumu
Semih Kaya Yilin Fair Play Adayi
2014 Yili Spor Ödülleri Gecesinde Onur Ödülü almaya hak kazanan isimler ise su sekilde:
Judo Balkan Sampiyonu Feyzullah Uysal, Judo Dünya Besincisi Cennet Çolak, Judo Avrupa Besincisi Ayse Kesiktas, Milli Futbol Takimina seçilen Gökhan Köksal ve Emre Elhan, Tekvando Avrupa Sampiyonu Kürsat Büyükeken ve Murat Kolankaya, Tekvando Dünya Üçüncüsü Hilal Simsek, Ali Kabadayi, Furkan Küçükdogru, Kasim Can Kartal, Ahmet Ömer Türe, Muhammet Ali Köksaldi, Muhammed Oran, Ferhat Sezer, Onur Açikgöz, Ilyas Günes, Abdülmuttalip Dökmetas, Emine Yilmaz, Nuri Terliksiz, Mehmet Keskin ve Zeynep Keskin, Harun Yükseksoy, Sümeyye Sezer, Zafer Elasan, Mehmet Altay, Yavuz Selim Din, Büsra Akbay, Fulden Gökalp, Aysegül Fundaalp, Samet Gümüsel, Murat Sariisik, Ahmet Özdemir, Yasin Ceylan, Zafer Yavuzaslan, Ramazan Sönmez, Aykut Yilmaz, Recep Köse, Alperen Akbulut, Rasim Saraç. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284