KMÜ Ailesine ‘Hekim’ Geldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde ‘Aile Hekimligi’ dönemi basladi.

KMÜ Ailesine ‘Hekim’ Geldi

Ülkemizde 2010 yilinda uygulanmaya baslanan ve modern tip anlayisinin en önemli parçalarindan birisi olan ‘Aile Hekimligi’ KMÜ’de de hizmete girdi. Karaman Il Halk Sagligi Müdürlügüne bagli olarak KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi binasinda hizmet vermekte olan Aile Hekimligi uygulamasindan sadece ögrenciler ve personel degil, personel esleri ve çocuklari da yararlanabiliyor.
Üniversitede hizmete açilan Aile Hekimligi hakkinda açiklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, uygulamanin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde hizmet verecek olmasindan dolayi memnuniyetini dile getirerek, “Saglik problemlerinde erken tani ve tedaviyi saglama konusunda birinci basamak olan Aile Hekimligi’nin üniversitemizde hizmete girmesi süphesiz tüm ögrencilerimiz ve personelimiz için önemli bir gelismedir. Saglik sorunlarimizin üniversitemiz içerisinde kolaylikla giderilebilecek olmasi verilen hizmetin önemini daha da arttirmaktadir.” seklinde konustu. Rektör Gökmen, KMÜ’deki Aile Hekimligi uygulamasinin Karaman’da hizmet veren diger Aile Hekimligi birimlerinden hiçbir farki bulunmadigini da sözlerine ekledi.
KMÜ’de 2 Eylül tarihinden itibaren hizmete giren Aile Hekimligi Birimine su an 600’ü askin kayit yapildi. Aile Hekimligi Biriminde genel muayeneler mesai saatleri içerisinde gerçeklestirilirken, belirli gün ve saatlerde laboratuvar hizmeti, tetanoz ve hepatit asilari ile bebek asilari, gebe muayenesi, izlenmesi ve asilanmasi gibi saglik hizmetleri verilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284