KMÜ, Bakü’de Tanitildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen KÜNIB Tanitim Günleri’nde stant açti.

KMÜ, Bakü’de Tanitildi

Kafkasya Üniversiteler Birligi (KÜNIB) tarafindan 03-04 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilen ve Türkiye’den 36 üniversitenin katildigi etkinlikte Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi adina Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ve Basin Yayin Halkla Iliskiler Sorumlusu Aliye Kiray yer aldi.
“14 Ülkeden 60’tan fazla üniversite”
Tanitim Günlerinin açilis konusmasini yapan KÜNIB Baskani ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 2009 yilinda Türkiye, Gürcistan ve Nahçivan’dan 6 üniversitenin imzaladigi protokol ile kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliginin (KÜNIB) bugün 14 ülkeden 60’in üzerinde üyesinin bulundugunu hatirlatti.
“21. Asir, uluslararasilasma asridir”
KÜNIB’in bir uluslararasilasma projesi olduguna dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, dünyanin stratejik anlamda kilit noktalarindan olan Kafkasya bölgesinin gelecegini olusturmada üniversitelere önemli görevler düstügünü belirtti.
“Kafkasya Üniversiteler Birligi bu cografyayi bütün degerleriyle okuma, anlama ve projelendirme çalismasidir.” diyen Prof. Dr. Korkmaz, “21. Asir, uluslararasilasma asridir. Bunu basaran üniversiteler ve ülkeler, gelecegin lideri olacaktir.” seklinde konustu.
Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye’nin tip, mühendislik, siyaset, kamu, iktisat gibi alanlarda dünyayla yarisacak üniversitelere sahip oldugunun altini çizerek bu üniversite altyapisinin uluslar arasi boyutta da tanitilmasi gerektigini dile getirdi.
“Kader birligimizi gelecege tasimaliyiz”
Programda söz alan Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coskun da yeniçagda her alandaki faaliyetlerin niteliginin degistigine dikkat çekerek Türkiye’nin egitim potansiyeli ve kalitesinin gün geçtikçe gelistigini ifade etti. Büyükelçi Coskun, Azerbaycan’in yurtdisinda yükseklisans yapan 15 bin ögrencisinin 8 bininin Türkiye’de egitim gördügünü belirterek “Kardesligimizi daim kilmak ve genç nesillere daha saglam bir sekilde birakmak için kader birligimizi gelecege tasimaliyiz. Egitim, bu birligin en önemli aracidir. O yüzden bu organizasyonu mütevazi bir baslangiç olarak görmeliyiz.” seklinde konustu.
Açilis konusmalarinin ardindan KÜNIB Baskani Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve üniversite rektörleri, Azerbaycan Egitim Bakanligini ve ardindan Bakü Devlet Üniversitesini (BDÜ) ziyaret etti. Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Maharramov’la bir araya gelen KÜNIB üyesi üniversitelerle BDÜ arasinda karsilikli isbirligi anlasmalari imzalandi.
Iki gün süren 1. KÜNIB Üniversite Tanitim Günleri’nde üniversiteler binlerce Azerbaycanli ögrenciyle görüserek egitim olanaklarini anlattilar. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin standina ugrayan ziyaretçiler de yabanci ögrenci kayit kosullari ve üniversite egitimi hakkinda bilgi edindiler.
“Ayni dili konusanlar degil, ayni duyguyu paylasanlar anlasir”
Tanitim Günleri, kapanis programiyla sona erdi. Kapanista söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de organizasyonu düzenleyenlere tesekkür ederek Yunus Emre’nin “Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim” sözüne vurgu yapti. Rektör Gökmen, Mevlana’ya ait “Asil ayni dili konusanlar degil, ayni duyguyu paylasanlar anlasir” ifadesini de animsatarak ortak projelerde bir araya gelmenin ve ayni heyecani paylasmanin önemine dikkat çekti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284