KMÜ, ‘Baskentte Karaman Günleri’ne Katildi

Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan 08-11 Mayis tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde gerçeklestirilen “Baskentte Karaman Tanitim Günleri”nin açilis programina Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Vali Murat Koca, Milli Egitim eski Bakani Istanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, bürokratlar, is adamlari ve vatandaslar katildi.

KMÜ, ‘Baskentte Karaman Günleri’ne Katildi

“Türkçenin Baskenti Karaman”
Mehter Marsiyla baslayan program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Veli Bozkir, “Bugün Karaman’in il olusunun 25. yili. Karaman çok genç bir il olmasina ragmen derin bir tarih ve kültüre sahip, Türkçenin baskenti, ülkemizin en önemli kentlerinden, Atatürk’ün dedelerinin ata yurdu, Hz. Mevlana ve Yunus Emre’yi yetistirmis, issizlik sorunu olmayan, hatta çevre illere de istihdam saglayan bir il.” diye konustu. Bozkir, böyle bir etkinligi düzenlemek konusunda hiçbir zaman tereddüte düsmediklerini söyleyerek her seyi Karaman sevdasiyla yaptiklarini dile getirdi.
Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise yaptigi konusmada 4500 yillik tarihiyle güçlü bir kimlige sahip olan Karaman’in ve Karamanogullarinin, yetistirdigi degerleriyle ülkemize katkisinin azimsanmayacak kadar çok oldugunu belirtti.
“Karaman, Yenilenebilir Enerjinin de baskenti olacaktir”
Vali Murat Koca, yaptigi konusmada “Tarihte Karamanogullarina baskentlik yapan ve soylu bir geçmise sahip olan Karaman, Türkiye’nin 70. ilidir. 238 bin nüfusu ile Türkiye’de iller arasinda 66’inci, 2011 yili sosyo-ekonomik gelismislik siralamasinda ise 32’nci sirada yer alan Karaman, Türkiye’nin bisküvi üretiminin üçte birini ve bulgur üretiminin beste birini karsilamakta, elma üretiminde de ikinci sirada yer almaktadir. Ülkemizin en verimli günes potansiyeline sahip illeri arasinda ilk siralarda yer alan ilimizde günes enerjisi alaninda yatirimlar gerçeklestiginde Türkçenin baskenti olan Karaman, ayni zamanda Yenilenebilir Enerjinin baskenti de olacaktir.” dedi.
“Karaman, Evlad-i Fatihan olarak dünyanin dört bir yanina insan göndermistir”
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ise konusmasinda Karaman'in önemli manevi sahsiyetlere ev sahipligi yapmis bir kent oldugunu belirterek, Türk dilinin baskenti unvanini tasiyan Karaman’in gida sanayisinde de en gelismis illerden biri oldugunu ifade etti. Bakan Elvan, Karaman’in Evlad-i Fatihan olarak dünyanin dört bir yanina insan gönderen bir kent oldugunu ifade ederek, “Bizler de ekmegini yemis, suyunu içmis insanlar olarak Karaman’i çok seviyoruz. Karaman için hep birlikte hizmet etmeye devam edecegiz.” seklinde konustu.
Açilis konusmalarinin ardindan Karamanoglu Mehmet Bey’in fermani okundu. Daha sonra Karaman Halk Egitim Müdürlügü halk oyunlari grubu tarafindan yöresel oyunlar gösterisi yapildi. Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Vali Murat Koca ile protokol üyeleri tarafindan Karaman’a mal olmus birçok alanda sergi açildi.
KMÜ, Karaman Tanitim Günlerinde stant açti
Baskentte Karaman Tanitim Günlerinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi de stant açti. Etkinlik süresince binlerce ziyaretçi tarafindan Karaman Valiligi, Karaman Belediyesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi basta olmak üzere Karaman’in yiyecek içecek, tekstil ve kültürel ürünlerinin sergilendigi stantlar ziyaret edildi.
Dört gün süren tanitim günlerinde Karaman yöresine ait halk oyunlari gösterileri, yerel sanatçilarin seslendirdigi türküler, resim sergileri gibi pek çok etkinlik de düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde gerçeklestirilen Baskentte Karaman Tanitim Günleri, 12 Mayis Pazar günü katilimcilara belgelerinin verilmesinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284