KMÜ Besyo, Şehit Yakınları Ve Gazileri Bu Yıl da Unutmadı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Vatan Çiçekleri Oratoryosu, Gaziler ve Şehit Aileleri ile Söyleşi’ konulu etkinlik düzenlendi.

KMÜ Besyo, Şehit Yakınları Ve Gazileri Bu Yıl da Unutmadı

Programın açılış konuşmasını yapan Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, 1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtında görev aldıklarını belirterek, “Bizler bu bayrak, bu ezan, bu vatan ve sizlerin geleceği için görev yaptık. Bu vatan hepimizin ve ırk, din, dil ayrımı yapmadan bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor. Etrafımızdaki ülkelerden ülkemize göç eden insanlar var ama biz ülkemizi terk edemeyiz. Çünkü biz Türk olarak bu topraklarda doğduk ve Türk olarak bu topraklarda öleceğiz. Ne mutlu Türk'üm diyene.” şeklinde konuştu.
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat ise Çanakkale Zaferi’nin milletimizin ismini tarihe altın harflerle yazdığı bir zafer olduğunu söyleyerek, “Binlerce şehit verdik fakat vatanımızın bir karış toprağını vermedik. Ya istiklal ya ölüm diyen önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmayacağız. Dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de ülkemize kastedenlere izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde ülkemize sahip çıkmalıyız.” dedi.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin ise okulda işlenen derslerin telafisinin yapılabileceğini fakat vatanımızın başka bir telafisi olmayacağını belirterek, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz var oldukları sürece bizler de onların kıymetini bilmeye devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Karaman’daki şehitleri anlatan slayt sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘Vatan Çiçekleri’ isimli oratoryo ile semazen gösterisi sahne aldı.
Gösterilerin ardından Karamanlı Muharip Gaziler öğrencilerle buluştular. Gaziler kendilerini tanıtarak Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili anılarını öğrencilerle paylaştılar. Program, gaziler ve şehit yakınlarına teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284