KMÜ Besyo’dan Unutulmayacak Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitim ve Spor Yüksekokulu ögrencileri mezuniyet heyecani yasadi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve ilklere imza atilan mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

KMÜ Besyo’dan Unutulmayacak Mezuniyet Töreni

“Ailenize, ülkenize ve tarihinize vefayi asla unutmayin”
Mezuniyet töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi. Törenin açilis konusmasini yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, dört yil süren egitim hayatlari boyunca ögrencilerin gerek kendilerinin gerekse ailelerinin büyük bir gayret gösterdigini belirterek, “Ögrencilerimiz bugün bir dönüm noktasindalar. Çocukluk döneminden sonra baslayan egitim hayatlari bugün sona eriyor ve onlar için yeni bir hayat basliyor. Artik hayata atilacaklar ve kendi hayatlarini kendileri kazanacaklar. Ögrencilerimizi yetistiren ve emek veren hocalarina onlar adina tesekkür ediyorum. Bizim yeni kusagimiz olmalari adina ögrencilerimize biz eski kusaktan naçizane tavsiyem ailelerine, ülkelerine ve tarihimize karsi vefayi asla unutmasinlar. Bu üç deger onlarin hayatlarinda her zaman saygi duyacaklari ve vefa gösterecekleri degerler olarak yasasin.” dedi.
“Umarim çok iyi sporcular yetistirir ve basarili olursunuz”
Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim ise konusmasinda Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu okumanin eglenceli tarafina deginerek, “Insanin sporunu yaparken para kazanmasi, ayni zamanda da egleniyor olmasi çok güzel bir duygu. Yeniden hayata gelmem mümkün olsa ve ögretim üyeligimi nerede yapmak istedigim sorulsa yanitim kesinlikle BESYO olurdu.” dedi.
Üniversite yönetimi olarak BESYO’ya çok deger verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Beden Egitim ve Spor Yüksekokulu ögrencilerinin de elde ettikleri basarilarla bu degerin karsiligini fazlasiyla yerine getirdiklerini dile getirdi. Ögrencilere ideallerinin pesinden gitmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Yildirim söyle konustu: “Spor bizim hayatimizda oldukça önemli bir yere sahip. Gittiginiz okullarda ögrencilere gerekli ilgiyi gösterin ve onlari spora tesvik edin. Umarim çok iyi sporcular yetistirir ve basarili olursunuz. Ögrencilerimizin üzerinde emegi olan basta aileleri olmak üzere bütün akademisyenlerimize tesekkür ediyorum.”
Açilis konusmalarinin ardindan çesitli spor müsabakalarinda basarili olan ögrenciler sahneye davet edilerek ödülleri verildi. Daha sonra ise egitimdeki devamliligi simgeleyen bayrak devir teslimi yapildi.
“Tüm arkadaslarimin alni pak, yolu açik olsun”
Törende Beden Egitim ve Spor Yüksekokulu mezunlari adina konusan yüksekokul birincisi Selim Yilmaz ise ögretmenlige ilk adimlarini attiklari bu günde çok mutlu oldugunu belirterek “Eli öpülesi anne ve babalarimizin duygulari herkesten daha farklidir. Kaygi duyarak, emek vererek bizleri yetistirdiniz. Içinizde bizlerin istikbali ile ilgili herhangi bir kusku olmasin. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Allah sizleri basimizdan eksik etmesin. Bizi ögrenmeye yatkin, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetistiren bütün hocalarimiza ve ailelerimize tesekkür ediyorum. Tüm arkadaslarimin alni pak, yolu açik olsun.” dedi.
Önce Kep Atildi Sonra Imza!
Yüksekokul birincisi Selim Yilmaz’in mezuniyet kütügüne isminin yazili oldugu plakayi çakmasinin ardindan dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi ve diploma töreni düzenlendi. 70’e yakin ögrenci keplerini havaya firlatarak aileleri ile birlikte mezuniyet heyecanini paylasti.
Mezuniyet töreninin sonunda salondakiler baska bir heyecana daha taniklik etti. Okul döneminde tanisan ve ayni sinifta egitim gören Merve Özsuveren ile Ersan Bozkurt isimli ögrenciler sürpriz bir törenle nikâh kiydilar. Çift, bu özel günü arkadaslari ile kutlamanin mutlulugunu yasarken akillardan çikmayacak bir mezuniyet törenine de imza attilar.
(Haber Merkezi) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284