KMÜ Besyo’nun Özel Yetenek Sinavina 1.647 Basvuru

862 Ögrenci KMÜ Besyo Için Ter Dökecek

KMÜ Besyo’nun Özel Yetenek Sinavina 1.647 Basvuru

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) 2015-2016 egitim-ögretim yili için ögrenci basvurulari sona erdi. Özel yetenek sinaviyla toplam 140 ögrencinin kabul edilecegi yüksekokula bin 647 basvuru yapildi.
Yapilan basvurularin belli kriterler çerçevesinde degerlendirilmesinin ardindan 862 ögrencinin kabul edildigi özel yetenek sinavi BESYO Spor Salonunda 29-30-31 Temmuz tarihlerinde gerçeklestirilecek.
Özel Yetenek Sinavi Komisyon Baskani ve KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, sinavin bir önceki seneye göre daha fazla yenilik içerdigini belirterek, “Online ortamda yapilan 1647 basvurudan sporcu öz geçmis puanlarinin %100’ü ve YGS puaninin %50’si dikkate alinarak yapilan ön elemeler sonucunda 862 ögrenci sinava dâhil olacak.” dedi.
Sonuçlar Aninda Ekranlara Yansitilacak ve Akilli Telefonlardan Takip Edilebilecek
Prof. Dr. Ahmet Yildirim sinavlarin önceki yillarda oldugu gibi seffaf ve adaletli bir sistemle yürütülecegini söyleyerek sinavda uygulamaya konulacak yenilikler hakkinda bilgi verdi. Yeniliklerin sadece ögrenci alimindaki ön eleme ile sinirli kalmayacaginin altini çizen Prof. Dr. Ahmet Yildirim söyle devam etti: “Bu yil sinav sonuçlari aninda ilan edilerek çesitli noktalara kurulacak ekranlara yansitilacak. Ayni zamanda sinavlar akilli telefonlar araciligiyla da takip edilebilecek. Ögrencilerimiz ve aileleri Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanliginda bulunan merkezi kafeteryadan sinavi izleyebilecekler. Sinava katilacak bütün ögrenci kardeslerimize basarilar diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284