KMÜ, Depremzedelerin Yanında

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde devam eden bağış kampanyasının kapsamı genişliyor.

KMÜ, Depremzedelerin Yanında

Üniversite Rektörlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası ile merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve Karaman da dâhil olmak üzere pek çok ili etkileyen deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Yardım Kampanyasının Alanı Genişliyor

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren üniversite personelinin ve vatandaşların yoğun talep gösterdiği yardımlaşma kampanyasında bağışlar daha geniş bir kitleye ulaştı.

AFAD ile ortaklaşa düzenlenen nakdi yardımların yanı sıra ayni yardımları da hızlandıran KMÜ, depremin yaşandığı ilk günden bu yana depremden etkilenen öğrenciler ile akademik ve idari personelin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

Üniversite bünyesinde depremden etkilenen öğrenciler için KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde 7/24 hizmet verecek şekilde ‘Depremden Etkilenen Öğrenciler İçin Kriz Merkezi’ oluşturuldu. Bunun yanı sıra üniversitede depremzedelere psikolojik destek sağlamak amacıyla İslami İlimler Fakültesi tarafından manevi danışmanlık komisyonu kuruldu.

Depremzedeler İçin Kan Bağışı ve Ekmek

Üniversitemiz Genç Kızılay Topluluğu öğrencileri ise arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak için Karaman Kızılay görevlileri ile birlikte deprem bölgesine gitti. Yine üniversite Rektörlüğü tarafından görevlendirilen teknik personel ekip deprem bölgesine ulaşarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesindeki çalışmalara katıldı. Ayrıca üniversite personelinden oluşan 29 kişilik gönüllü destek ekibi de deprem bölgesine intikal etti.

Aynı zamanda üniversitemiz Aşçılık Uygulama Mutfağında bir araya gelen akademisyen, Karamanlı öğrenciler ve aileleri depremzedeler için ekmek ve besin değeri yüksek atıştırmalıklar hazırladı.

Üniversite Personeli ve Öğrencilerden Kampanyaya Yoğun Destek

KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Taha Akgül Spor Salonunda toplanan bağışlar ise deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Karaman Valiliği ve AFAD organizasyondaki yardım toplama merkezlerine düzenli olarak sevk ediliyor. Yeni bağışların toplanılması için de üniversite personeli ve öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor.

“Üniversitemiz personeli ve bütün imkânları ile yardıma hazır”

Yaşanan deprem felaketinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı şunları söyledi: “Devletimizin ve milletimizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde üniversitemizde ilk günden itibaren neler yapabileceğimizi düşündük. Üniversitemizin tüm imkânlarını seferber ederek bu acı günlerde elimizden gelen tüm desteği hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız için seferber ettik. Yapılabilecek tüm nakdi ve ayni yardımlar için Karaman Valiliğimiz ve AFAD ile koordineli bir şekilde hareket ettik. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde depremden etkilenen öğrenci ve personelimiz için gerekli çalışmaları başlattık. Kahramanmaraş merkezli olup 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah, milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284