KMÜ, Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantisina Katildi

Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Yürütme Kurulu 7`nci Istisare ve 3`üncü Genel Kurul Toplantisi Inönü Üniversitesinde yapildi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini temsilen toplantiya katilan KMÜ Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, EFDEK Yürütme Kurulu üyeligine seçilerek kuruldaki yedi üyeden biri oldu.

KMÜ, Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantisina Katildi

Inönü Üniversitesi Kalegöl Otel'de gerçeklestirilen toplantiya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sisman, MEB Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, EFDEK Baskani ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ile Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi üyeleri katildi.
Toplantinin açis konusmasini yapan EFDEK Baskani ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi hakkinda bilgi vererek, “Düzenledigimiz toplantilarla egitimle ilgili konularda bilimsel bir zeminde politikalar üretmeyi ve bu politikalarin hayata geçirilmesi yönünde gerekli girisimlerde bulunmayi hedefliyoruz.” dedi.
Toplantida konusan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sisman ise "Yeni YÖK olarak temel sloganimiz egitimde nitelik ve kaliteyi arttirmaktir. Türkiye'de yüksekögretim artik belli bir nicel ivmeye ulasmistir. Kitlelesme ötesi noktaya gelmistir. Bundan böyle kalite ve nitelik üzerinde yogunlasmamiz gerekmektedir. Üniversitelerimiz su an daha çok imkâna ve bütçeye sahiptir. YÖK olarak radikal reformlar yerine küçük küçük yenilikler ve iyilestirmelerle yol almayi düsünerek yaptigimiz düzenlemelere paydaslarimizin ve ilgililerin düsüncesini aldiktan sonra nihai seklini veriyoruz." dedi.
Iki gün süren Egitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Yürütme Kurulu Istisare Toplantisindaki oturumlarda, EFDEK üyesi fakülte dekanlari tarafindan Egitim Fakültelerinin Gelecegine Iliskin Degerlendirmeler, Formasyon Programlarinin Içerigi ve Ögretmen Adaylarinin Niteliklerinin Artirilmasina Yönelik Uygulamalar, Egitim Fakültelerinin Akreditasyonu ve Kalite” gibi basliklar altinda sunumlar yapildi.
EFDEK Olagan Genel Kurulunun da toplandigi etkinlikte Yürütme Kurulu seçimleri yapilarak Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selahattin Turan Yürütme Kurulu baskanligina, Sakarya Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Karahan baskan yardimciligina; Ankara, MEF, Karadeniz, Kahramanmaras Sütçü Imam ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Egitim Fakültesi dekanlari da Yürütme Kurulu üyeligine seçildiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284