KMÜ, Gençlik Buluşmalarına Ev Sahipliği Yaptı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Gençlik Buluşmaları’ programına ev sahipliği yaptı.

KMÜ, Gençlik Buluşmalarına Ev Sahipliği Yaptı

Programa, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Önder Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, Vali Süleyman Tapsız, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. İlk konuşmayı yapan Önder İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Mehmet Sarı, İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “İmam Hatipli olmak inanmaktır. Dünyaya iyiyi, güzeli ve doğruyu teklif etmektir. Aynı zamanda bu kavramları temsil etmektir. Yarınlar sizi bekliyor. Sizler sadece bu ülkenin değil dünya coğrafyasındaki bütün Müslümanların da umudusunuz.” dedi.
Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan ise İmam Hatipliler olarak Türkiye’de milyonları aşan asil bir ailenin fertleri olarak çok çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler dağların bile taşıyamadığı bir yükü taşımaya talibiz. Zaman ayağa kalkma zamanıdır. Ayağa kalkın ve zulmün karşısında durduğunuz gibi bundan sonra da ayakta durun. Aydınlık yarınlar için mücadele edecek bir gençlik var.”
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ise İmam Hatiplilerin geçmişte zor günler yaşadıklarını hatırlatarak, “Bizim gençliğimiz vatanı, dini ve bayrağı için canını verebilecek bir gençliktir. İnşallah sizler de bizler gibi bu coğrafyaya hizmet edeceksiniz. Dini ve fenni ilimlerin yanı sıra ülke meselelerine de hâkim olmasınız.” şeklinde konuştu.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız da İmam Hatiplilerin geçmişte yaşadığı başörtüsü ve katsayı problemlerine değinerek, “Kamuda başörtülü çalışma kolaylığı sağlandı ve katsayı zulmüne son verildi. İmam Hatiplere kilit vurmak isteyenlerin kilitleri sökülüp atıldı. Ayağımıza vurulmak istenen prangalar kaldırıldı. Peygamber Efendimiz de pek çok zorluğa maruz kalmıştı fakat O insanlığın önderi, kılavuzu ve rehberi oldu. Sizlerin de bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağınıza güveniyorum.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ise ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere değindi. Necmettin Erbakan’ın yaşantısı ve siyasete girişini anlatan Bakan Yardımcısı Boynukalın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erbakan Hoca, yaşadığı engellemelerin ardından siyasete girmeye karar verdi. Onun ve öğrencilerinin açtığı bu yol çok farklı bir yol. Bizim her hikâyemiz hezimetle fakat başlar zaferle biter. Bizler Erbakan Hocanın öğrencileri, Recep Tayyip Erdoğan’ın çırağı, Peygamber Efendimizin de ümmetiyiz. Ülkemizin etrafındaki coğrafyada yaşanan olumsuzluklara rağmen bizler ayakta durmaya çalışıyoruz. Güçlü olmaya ihtiyacımız var.”
Program, müzik dinletisi ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284