KMÜ “Girisimci Ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” Siralamasinda 44. Oldu

TÜBITAK tarafindan hazirlanan 2014 yili “Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” siralamasi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik tarafindan açiklandi. 2014 yili endeks siralamasina göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 44. sirada yer aldi.

 KMÜ “Girisimci Ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” Siralamasinda 44. Oldu

144 Üniversite Degerlendirildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik konu ile ilgili yapmis oldugu açiklamada endeksin 23 ayri gösterge baz alinip yaklasik 900 bin hücrelik bir veri seti kullanilarak hazirlandigini belirtti. Üniversitelerin bilimsel ve teknolojik arastirma yetkinlikleri, patent ve lisanslari, yenilikçilik ve girisimcilik kültürleri, ekonomik katki ve ticarilesme gibi temel özellikleri dikkate alinarak siralamanin yapildigini söyleyen Bakan Isik, endeks hazirlanirken ögretim üyesi sayisi 50’nin altinda olan üniversitelerin degerlendirmeye alinmadigini ve 144 üniversite arasindan ilk 50 üniversitenin belirlendigini ifade etti.
“Üç yilda ikinci kez bu listeye girmek gurur verici”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik tarafindan açiklanan sonuçlari degerlendiren KMÜ Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, endeks sonuçlarinin üniversite için gurur verici oldugunu vurgulayarak, “Üniversitemiz 2007 yili ve sonrasinda kurulan üniversiteler arasinda ilk 50’ye giren iki üniversiteden birisidir ve yeni bir üniversite olmasina ragmen son üç yilda ikinci kez bu listeye girmeye hak kazanmistir.” dedi.
KMÜ, Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Yetkinligi Bakimindan 28. Sirada
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, endeks kriterleri ayri ayri degerlendirildiginde özellikle Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Yetkinligi’nde KMÜ’nün 28. sirada yer aldigina dikkat çekerek bunun üniversitenin nitelikli ögretim elemanlarina sahip olmasi, arastirma alt yapisina verdigi önem ve yapilan yatirimlarin bir sonucu oldugunu dile getirdi.
“Girisimcilik ve Yenilikçilik Kültürü Bakimindan 11. Siradayiz”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, diger bir kriter olan Girisimcilik ve Yenilikçilik Kültürü bakimindan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 11. sirada yer almasinin da oldukça önemli bir gelisme oldugunu belirterek, “Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisinin yaptigi etkinlikler ve isbirlikleri bu noktada oldukça etkili olmustur. Önümüzdeki yillarda ilk 50 girisimci ve yenilikçi üniversite siralamasinda sürekli yer almak için, simdi puan alamadigimiz veya puanlarimizin düsük oldugu kriterler üzerine çalismalarimizi yogunlastiracagiz.” seklinde konustu.
“KMÜ gönül rahatligi içinde tercih edilebilecek bir üniversite”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin bu basariyi yakalamasinda emegi geçenlere tesekkür ederken, üniversite tercihinde bulunacak adaylara da seslenerek, KMÜ’nün kaliteli akademisyenleri, güçlü AR-GE altyapisi ve egitim olanaklari nedeniyle adaylar tarafindan gönül rahatligi içinde tercih edilecek bir üniversite oldugunu söyledi.
Karaman Ögrenciler Için Ideal Bir Sehir
Karaman’in ekonomik, ulasiminin kolay, ögrencilerin barinma sorunlarinin bulunmadigi güvenli bir sehir oldugunu belirten Prof. Dr. Ahmet Yildirim, birçok büyüksehirde yasanan olumsuzluklarin Karaman’da ve üniversitede yasanmadigini kaydetti. Prof. Dr. Yildirim, diger üniversiteler yaninda yeni olarak kabul edilen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin genç ve dinamik ögretim elemani kadrosunun ögrencilerle daha yakindan ilgilenebildigini vurgulayarak üniversitenin egitim kalitesinin de Türk üniversiteleri arasinda oldukça iyi nitelikte degerlendirilebilecegini ifade etti.
“Ögrenciler TÜBITAK verilerini dikkate alarak tercih yapsinlar”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, üniversite adaylarinin sadece önceki bilgiler veya kulaktan duyma haberlere fazla deger vermemelerini, TÜBITAK tarafindan her yil düzenlenen bu endeks siralamasini dikkate almalarini ve kararlarini vermeden önce üniversitelerin web sayfalarindan ögretim elemanlari, yapilan projeler ve yayinlar gibi bilgileri incelemelerini önererek, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin iyi bir tercih olacagini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284