KMÜ, İkinci Stratejik Planı İle Geleceğini Şekillendiriyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), 2013-2017 dönemini kapsayan ilk stratejik planının ardından 2019-2023 dönemini kapsayan ikinci stratejik plan çalışmalarına başladı. Yeni stratejik plan ile üniversitede beş yılda yapılması hedeflenen projelerin ve hayata geçirilmesi planlanan temel faaliyetlerin yol haritası belirlenecek.

KMÜ, İkinci Stratejik Planı İle Geleceğini Şekillendiriyor

Üniversitenin 2013-2017 dönemini kapsayan ilk stratejik planda kurumsallaşma, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve geliştirme olmak üzere üç temel eksen belirlenerek çalışmalar bu yönde şekillendirilmişti.

KMÜ’nün ikinci stratejik plan döneminde ise yerel, bölgesel ve ulusal beklentiler ekseninde tüm paydaşların beklentilerine karşılık bulacağı, yenilik ve yetenek temelli bir yapılanma stratejisi ile kaynakların daha etkin kullanılacağı, eğitim-öğretimde küresel alanda rekabet edebilecek bir üniversite inşası amaçlanıyor.

KMÜ'nün ikinci stratejik planı, Üniversite Senatosu Yönlendirme Kurulu tarafından koordine edilirken üniversitedeki tüm birimlerden belirlenen temsilcilerin oluşturduğu Stratejik Planlama Ekibi tarafından çalışmalar yürütülüyor.

Stratejik Planlama Ekibi İlk Toplantısını Yaptı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Stratejik Planlama Ekibi ilk kurul toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2019-2023 Stratejik Planı hazırlama aşamasında üniversitenin geçmişte neleri başardığı, hangi alanlarda hedeflerine ulaşıp hangilerinde ulaşamadığı, geleceğe yönelik amaç, hedef ve stratejiler geliştirebilmesi için öncelikle yapılması gerekenler ve üniversitenin gelişmeye açık yönleri gibi konular irdelenirken stratejik planlama sürecinin ilk adımı olan durum analizi hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı, görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284