KMÜ Kariyer Günlerinde Sigortacilik Konusuldu

Acente Yetkilisi Ahmet Sart: “Ilerleyen zamanlarda sizleri karsimda rakip olarak görmek istiyorum” Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenledigi Kariyer Günlerinde “Sigortaciligin Dünü, Bugünü, Yarini” konusuldu.

KMÜ Kariyer Günlerinde Sigortacilik Konusuldu

 

Söylesiye Günes Sigorta Acente Yetkilisi Ahmet Sart konusmaci olarak katildi. Sart, söylesisinde sigortacilik mesleginde teorik ve pratik bilgilerin çok farkli olduguna dikkat çekerek, meslekte yasadigi deneyimleri ögrencilere aktardi.
Ahmet Sart, sigorta acentesi açmak için en az önlisans mezuniyet sartinin bulundugunu belirterek, 2 yil mesleki deneyimin arandigini dile getirdi. Sart, mesleki deneyimin ise yetkili acentenin yaninda teknik eleman olarak çalisilmasi suretiyle kazanilabilecegini söyledi. 2008’de çikan sigortacilik kanunuyla mesleklerine yeni düzenlemelerin geldigini vurgulayan Ahmet Sart, bu tarihten önce sadece okuryazar olanlarin bile acente açabildigini kaydetti.
Karaman’da 33 yetkili sigorta acentesi bulundugunu söyleyen Sart, Karaman gibi küçük sehirlerde sigortacilik yapan bayanlarin sayisinin az oldugunu vurguladi. Mesleki sikintilarini da anlatan Sart, özellikle Karaman’da sigortacilikta branslasma yasanmadigini söyleyerek söyle konustu: “Vatandasimiz daha çok trafik ve kasko sigortalarina ilgi gösteriyor. Bu da diger alanlarin gelismesini engelliyor.” 
Ögrencilerin yönelttikleri sorulari da yanitlayan Ahmet Sart söylesisini “Ilerleyen zamanlarda sizleri karsimda rakip olarak görmek istiyorum.” diyerek bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284