KMÜ Korosu, Konsere Hazırlanıyor

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde müzik ekibi oluşturuldu.

KMÜ Korosu, Konsere Hazırlanıyor

Karaman'da faaliyet gösteren Master Sanat Akademi'nin destek verdiği, Şef Mustafa Eser'in başkanlığındaki ekip, Kültür Sanat Topluluğu adıyla çalışmalarına başladı.

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda her salı günü saat 18.00'de bir araya gelen müzik ekibinin çalışmalarını üniversite personeli ve vatandaşlar da bizzat yerinde takip edip dinleyici koltuğundan müzik eserlerine eşlik edebiliyor.

Koroyu yalnız bırakmayan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın eşi Mürşide Ak da her hafta çalışmalara katılarak ekibe destek veriyor. Koro şefi ve üyelerine Rektör Namık Ak'ın selamını ileten Mürşide Ak, üniversitede Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında birçok faaliyet planlandığını ve müzik dinletilerinin bu faaliyetlerin bir kısmını oluşturduğunu ifade ederek Rektörlük himayesinde kurulan koroya çalışmalarında başarılar diledi.

Müzik ekibi, her hafta başta Yunus Emre eserleri olmak üzere sevilen halk müziği ve sanat müziği eserlerini icra ederek birkaç ay içerisinde gerçekleştirilecek olan halka açık geniş katılımlı konsere hazırlık yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284