KMÜ Lisans Programlarinda Yüzde 100 Doluluk

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015 ÖSYS Yerlestirme sonuçlarina göre lisans programlarinda yüzde 100 oraninda doluluk yasandi. Ön lisans programlarinda da yüzde 93’lük bir doluluk yasanan KMÜ’de toplam doluluk orani yüzde 96 ile rekor bir seviyeye ulasti.

KMÜ Lisans Programlarinda Yüzde 100 Doluluk

Yeni egitim-ögretim yilinda KMÜ'de 5 fakülte ve 1 yüksekokul bünyesindeki 22 lisans programindan 1541 kontenjanin tamamina, 5 meslek yüksekokulu bünyesindeki 51 ön lisans programindan ise 2 bin 186 kontenjanin 2 bin 42'sine ögrenci yerlesti.
Yeni Açilan Programlara Yogun Talep
2015-2016 egitim-ögretim yilinda faaliyete geçecek yeni programlara bakildiginda ise Edebiyat Fakültesi Felsefe Programi, Islami Ilimler Fakültesi Islami Ilimler Programi, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi ile Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Çagri Merkezi Hizmetleri Programi 100’lük doluluk orani ile dikkat çekiyor.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun ise Asçilik Programi ile Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi normal ögretiminde yine yüzde 100 doluluk yasanirken, Emlak ve Emlak Yönetimi Programinda yüzde 89 oraninda doluluk yasandi.
2007 yilinda kurulan ve yeni bir üniversite olma özelligi tasiyan KMÜ, akademik ve fiziki anlamda yapmis oldugu yatirimlarin karsiliginda “Siradan Degil Aranan Bir Üniversite” olma hedefine emin adimlarla ilerliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284