KMÜ Ögrenci Topluluklari 2015 Yilinda 127 Etkinlik Düzenledi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ögrenci Topluluklari 2015 yilinda 127 farkli etkinlik gerçeklestirdi. Böylece 2014 yilinda 100 olan etkinlik sayisini 27 adet arttiran ögrenci topluluklari yeni bir rekora daha imza atmis oldular.

KMÜ Ögrenci Topluluklari 2015 Yilinda 127 Etkinlik Düzenledi

Ögrenci topluluklari üniversitede gerçeklestirdikleri etkinliklerle 2015 yilina damgasini vururken üniversite ögrencileri egitim ögretim yasantilarinin yani sira sosyal ve kültürel etkinliklerle kendilerini gelistirme imkani buldular. KMÜ’de faaliyet gösteren 45 ögrenci toplulugunun düzenledigi etkinlikler arasinda 2015 yilinda ilk sirayi konferanslar aldi. Topluluklar yil boyunca 48 adet konferans düzenlerken on söylesi, bes de egitim programi gerçeklestirdiler. Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ara vermeyen topluluklar on iki fotograf sergisi, on sinema ve belgesel gösterimi, dört konser, üç siir dinletisi, üç tiyatro oyunu, iki oratoryo, bir de meddah gösterisi düzenledi. Ögrenci topluluklari, yil boyunca dördü teknik gezi olmak üzere toplam dokuz adet gezi programi yapti. Ögrenciler alti kitap toplama kampanyasi düzenlerken okumanin önemini vurgulamak için üç de kitap okuma etkinligi gerçeklestirdiler. Dini günleri de unutmayan topluluklar, üniversitede üç kez asure, lokum ve kandil simidi dagitimi yaptilar. Topluluklar sosyal sorumluluk projeleri kapsaminda ise iki agaç dikimi, iki kan bagisi, iki yardim kampanyasi, bir huzurevi ziyareti, bir de sevgievi ziyareti gerçeklestirdi.
GENÇLIK INISIYATIFI TOPLULUGU ETKINLIK SAYISINDA ILK SIRADA
Üniversitede bulunan 45 ögrenci toplulugundan biri olan Gençlik Inisiyatifi Toplulugu yil boyunca on dokuz etkinlik düzenleyerek en fazla etkinlik yapan topluluk oldu. Türk Dili ve Edebiyati Toplulugu on üç etkinlik ile ikinci sirada yer aldi. Topluklarin etkinlik düzenleme sirasinda üçüncülük ise on iki etkinlikle Sinema ve Tiyatro Toplulugunun oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284