KMÜ Ögrencileri, Atiklarin Geri Dönüsümüne Tanik Oldular

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Tema Toplulugu ögrencileri, çevre ve dogaya verdikleri önemi gösterdiler. Atiklarin geri dönüsüm hikâyesine tanik olmak isteyen yaklasik 140 ögrenci, Yunus Emre Kültür Vakfi Geri Dönüsüm Merkezine teknik bir gezi düzenledi.

KMÜ Ögrencileri, Atiklarin Geri Dönüsümüne Tanik Oldular
10 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de Organize Sanayi Bölgesindeki geri dönüsüm merkezine yapilan ziyarette ögrenciler; degerlendirilebilen atiklarin çesitli kimyasal ve fiziksel islemlerle ikincil hammaddeye dönüstürülmesi, tekrar üretim sürecine dahil edilmesi ve yapilan çalismalarin hem çevreye, hem de ekonomiye katkilari hakkinda bilgi aldilar. Isletme Müdürü Mustafa Kaya ve Çevre Mühendisi Emre Eryigit tarafindan, geri dönüsümün hikayesi asama asama gösterildi.
Yavru TEMA ögrencilerin de katildigi eglenceli ve verimli geçen teknik gezi, Yunus Emre Kültür Vakfi’na ait fidanlik ziyaretiyle son buldu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de, Genç TEMA ögrencilerinin tanitim standini ziyaret ederek, duyarli etkinliklerinden dolayi tesekkür etmis ve geri dönüsümün önemine dikkat çekmisti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284