KMÜ Ögrencileri Romanya’da

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri, Erasmus+ Gençlik Degisim Projesi kapsaminda Romanya’ya gitti.

 KMÜ Ögrencileri Romanya’da

KMÜ ögrencileri, yurtdisi gezisi öncesinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti. Rektör Gökmen, KMÜ yönetimi olarak ögrencilerin girisimcilik faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirterek ögrencilere projelerinde basarilar diledi.

KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu Baskani Fatih Ilhan ise bu gibi projeler sayesinde kültürler arasi etkilesim saglandigini ve önyargilarin kirilarak gençlerin özgüvenlerinin arttigini söyledi.
Proje kapsaminda KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri Fatih Ilhan, Ali Asan, Beyza Özbek, Kadife Erdogan ve Emre Yilmaz 08-17 Aralik 2014 tarihleri arasinda Romanya’nin Brasov sehrine bagli Busteni kasabasinda sosyal aktiviteler gerçeklestirdiler.
Türkiye ile birlikte Romanya, Estonya, Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarinda bulundugu alti ülkeden beser kisi olmak üzere toplam 30 kisinin dahil oldugu proje kapsaminda gençler, sosyal girisimcilik ile ilgili çalismalar yaptilar.
Romanya’daki üniversiteli gençlik grubunun ön ayak oldugu ve Türkiye’den KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu ile Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisinin ortak oldugu "Sosyal Girisimcilik" konulu proje ile gençler, sosyal ve kültürel paylasimlarda bulundular.
Etkinlikte KMÜ ögrencileri Türkiye’de sosyal girisimcilik ve tesvik konularinda sunumlar yaptilar. Bunun yani sira sekiz gün süresinde aksamlari düzenlenen kültür gecelerinde Karaman’i ve Türkiye’yi tanittan KMÜ ögrencileri, ayrica Türkiye’ye özgü yiyeceklerle üniversite ve Karaman ile ilgili dokümanlari da proje arkadaslarina dagittilar. (Egitim Servisi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284