KMÜ Ögrencilerinden Bayirbucak Türkmenlerine Yardim

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Yeniler Toplulugu ve Türkiye Gençlik Toplulugunun düzenledigi kampanyayla Bayirbucak Türkmenlerine yardim toplandi.

KMÜ Ögrencilerinden Bayirbucak Türkmenlerine Yardim

Karaman genelinde Sivil Toplum Kuruluslari Platformu’nun öncülügünde baslatilan ve bebek mamasi, un, ilaç, battaniye yardimini içeren kampanyanin bebek mamasi kalemi üniversite ögrencileri tarafindan yürütülüyor.
“Içinizdeki insanligi kurtarin” sloganiyla KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi fuaye alaninda açilan stantlarda 5 TL karsiliginda bir kilogramlik bebek bisküvisi yardimi yapiliyor.
Kampanya hakkinda bilgi veren KMÜ Yeniler Toplulugu ve Türkiye Gençlik Toplulugu baskanlari Ekrem Dursun ve Burak Ercim, Türkiye-Suriye sinir hattinda yasayan Türkmenlerin Rusya’nin bombardimanlari sonucunda zor günler geçirdigini belirterek “Kampanyamiza üniversite ögrencileri yogun ilgi gösterdi, simdiye kadar yüzlerce paket bebek bisküvisi toplandi. Hatta iki ögrenci toplulugu olarak baslattigimiz bu kampanyaya on iki topluluk da destek verdi. Türkmendagi çocuklarina sahip çikan tüm KMÜ ailesi ve ögrencilerine tesekkür ederiz.” dediler.
Türkiye Gençlik Vakfi’nin katkilariyla gerçeklestirilen ve 10 Aralik’ta baslatilan kampanya 18 Aralik tarihine kadar sürecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284