KMÜ Ögrencisinden Tübitak Yarismasinda Üçüncülük

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi ikinci sinif ögrencisi Erhan Demircioglu, TÜBITAK tarafindan düzenlenen Üniversite Girisimcilik ve Yenilikçilik Yarismasinda teknoloji kategorisinde üçüncülük ödülüne layik görüldü.

KMÜ Ögrencisinden Tübitak Yarismasinda Üçüncülük

TÜBITAK, ön lisans, lisans ve lisansüstü ögrencilerinin çesitli alanlarda yenilikçilik içeren fikirlerini hayata geçirmeleri amaciyla düzenlemis oldugu yarisma ile pek çok projeyi degerlendirmeye aldi. Yenilenebilir enerjilerin kapasitelerini arttirmaya imkân sunan ‘foton-kojen’ projesi ile yarismanin teknoloji kategorisinde üçüncülük elde eden KMÜ ögrencisi Erhan Demircioglu, günes panellerinde yeni nesil bir odaklayici sistem tasarimi ile yüzde 20’lik bir verime sahip olan günes panellerinin verimini yüzde 39’a çikarmayi basardi.
“Yenilenebilir enerjinin kullanim alanini genisletmeyi amaçladim”
Projesi hakkinda bilgi veren Erhan Demircioglu, yenilenebilir enerjilerin kapasite faktörünün düsük olmasindan dolayi yeterli düzeyde kullanilmadigini ve bu sebeple de nükleer enerji gibi baz yük santrallerinin daha çok öne çiktigini söyledi. Demircioglu, proje ile yenilenebilir enerjinin kullanim alanini genisletmeyi hedefledigini belirterek, “Yenilenebilir enerjinin kapasite faktörünü arttirarak nükleer enerji ile rekabet edebilecek düzeye ulastirdik. Böylece yenilenebilir enerji daha çok kullanim alanina kavusturuldu. Ayrica projede yapilan yenilik yerli sanayinin basa çikabilecegi bir teknoloji oldugundan milli teknolojiye de bir katki saglamis oldu.” dedi.
“Proje ile hayallerimi bir adim daha öteye tasidim”
Enerji alaninda bugüne kadar 10’a yakin ödül aldigini ifade eden Demircioglu, lise yillarindan bu yana enerji ile ilgili projeler üzerinde çalistigini ve bu alanda bir bölüm okumak ideali tasidigini söyleyerek söyle devam etti: “Simdi hayallerimin pesinde kosuyorum. Yapmis oldugum proje ile hayallerimi bir adim daha öteye tasimis oldum. Bundan sonra da gerek ülkeme gerekse üniversiteme katki saglamak adina yeni projelerle çalismalarima devam edecegim. Üniversitemiz yeni kurulmus olmasina ragmen akademik çalismalara destek olan, yenilikçiligi ve girisimciligi özendiren bir kurum. Bu kapsamda proje danismanligimi yapan Yrd. Doç. Dr. Banu Köz’e, dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Yildirim’a ve üniversite yönetimine desteklerinden ve sunmus olduklari imkânlardan dolayi tesekkür ederim.”
Erhan Demircioglu son olarak TÜBITAK Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Erol Arcaklioglu’nun da projesini sergiledigi standi ziyaret ettigini belirterek projesinin Arcaklioglu tarafindan begenildigini, ayrica TÜBITAK Baskan Yardimcisinin kendisinden akademik çalismalarina devam etmesi yönünde söz istedigini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284