KMÜ Personeli İşaret Dili Eğitimi Alıyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünün düzenlediği ‘İşaret Dili Kursu’ başladı.

KMÜ Personeli İşaret Dili Eğitimi Alıyor

Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs projesi kapsamında Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilkin gerçekleştirileceği kursta, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan işaret dilinin öğretilmesi hedefleniyor.

KMÜ bünyesinde çalışan elliye yakın akademik ve idari personelin katıldığı kurs 11 Temmuz ile 28 Eylül tarihleri arasında verilecek. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak’ın eğitmenliğinde devam edecek olan kurs KMÜ İslami İlimler Fakültesinde hafta içi Salı ve Perşembe günleri 09.00-12.00 saatleri arasında olacak.

Kurs bitiminde katılımcılara işaret dili sertifikası verilecek.

“KMÜ ailesi olarak bir adım öndeyiz”

KMÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Mustafa Başkonak üniversiteler arasında KMÜ ailesi olarak bir adım önde olmanın memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Yurt genelinde engelli bireylere yönelik olarak yapılan eğitsel ve fiziksel düzenlemelerin içerisinde toplumsal farkındalık çok önemli. Hem toplumda farkındalığı artırmak hem de bir eğitim kurumu olarak üniversitemizde eğitimlerine devam eden ve edecek olan engelli öğrencilere yönelik gerek akademik gerekse idari tüm personelin desteğini en üst seviyeye taşımak için bu projeyi hayata geçirdik. Daha önce üniversitede farklı bölümlerde okuyan öğrencilerimize yönelik olarak üç dönem işaret dili kursu verdik. Çalışmalarımız her geçen gün hız kesmeden devam edecek. Bize destek olan ve bu işe gönlünü veren herkesten Allah razı olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284