Kmü Rektörünün Ortaokuldaki Ögretmenine Vefasi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman’da ögretmenler günü nedeniyle düzenlenen programa katildi. Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen keyifli programa Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu, il müdürleri, KMÜ ögrencileri ve çok sayida konuk katildi.

Kmü Rektörünün Ortaokuldaki Ögretmenine Vefasi
Ögretmenlik mesleginin önemi ve degeri konusunda yapilan konusmalar ile anlatilan hikayelerin konuklara duygulu anlar yasattigi programa, KMÜ ögrencilerinin essiz müzik dinletisi de renk katti.
Programda ilgiyle dinlenen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “ilk ögretmen” ve “basögretmen” nitelikleriyle annelerin degerini vurguladi. Çocuklara konusmayi, selamlasmayi, sevkati, sevmeyi, vermeyi ve paylasma gibi asil duygulari ilk ögreten asil ögretmen olan annelerin takdir edilmesi gerektigini söyledi.
Rektör Gökmen “Ögretmen olmak sevmeyi, hosgörüyü, hatalari örtüp güzellikleri öne çikarmayi, en önemlisi de karsiliksiz vermeyi gerektirir. Çocuklarini önce kollarinda, sonra da yüreklerinde tasiyarak ögretmenligin tüm özelliklerini gösteren anneler, hepimizin ilk ögretmenleridir. Kadinlar ve dolayisiyla ögretmenler, toplumun billur avizeleridir. Ögretmenlerin yaptiklariyla toplumlar her alanda yükselmislerdir. Evlat terbiyesini bir ögretmen edasiyla omuzlarina alan anneler, ömürlük tesekküre layiktir” dedi.
Davete katilan ve tertip heyetini onurlandiran konuklara tesekkür eden Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in, ortaokul ögrenimi sirasinda Fransizca ögretmeni olan emekli ögretmen Necati Yeniel’e günün anlam ve önemini belirten hediyesi, büyük bir coskuyla alkislandi. Yillar önce ortaokuldaki basarili ögrencisinin bugün Rektör olmasindan dolayi gurur duydugunu belirten emekli ögretmen Necati Yeniel, “irfan ordumuzu bizi unutulmaya terk etmedikleri için muhabbetle selamliyorum” dedi.
Ögretmenlere hediye ve plaketlerin sunulmasinin ardindan, program KMÜ ögrencilerinin keyifli müzik dinletisi ile son buldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284