KMÜ Tıp Fakültesi Hayali Gerçek Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

KMÜ Tıp Fakültesi Hayali Gerçek Oldu

Merakla beklenen Tıp Fakültesi kararı üniversite camiasında ve Karaman halkında büyük bir sevince neden oldu. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün göreve geldiği 26 Ocak 2017 tarihinden bu yana sürekli olarak dile getirdiği ve bu hedefe ulaşmak için bütün gayretini ortaya koyarak çalıştığı proje sonunda gerçek oldu.

Yükseköğretim Genel Kurulunun 31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda KMÜ bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin görüşülen karar, gerekli süreçlerin tamamlanmasının ardından son olarak 1 Haziran 2018 günü itibariyle Bakanlar Kurulu kararı için Başbakanlığa iletilmişti.

Bakanlar Kurulunun 4 Haziran 2018 tarihli ve 11959 sayılı kararıyla birlikte KMÜ bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması, Resmi Gazete’nin 14 Haziran 2018 tarihli 30451 sayısında yayımlanarak resmiyet kazandı ve gerçeğe dönüştü.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, rektörlük görevinin başlangıcından günümüze kadar geçen süreçte üniversitede Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin temennilerin kendisine iletildiğini belirterek, “Başta KMÜ ailesi olmak üzere Karaman kamuoyunun yakından takip ettiği ve sonucunu merakla beklediği Tıp Fakültesi projesinde nihayet beklediğimiz haber geldi. Bugüne kadar söylenti ya da temenni şeklinde sürekli olarak dillerde dolaşan Tıp Fakültesi hayali artık gerçek oldu ve üniversitemiz çok değerli bir fakülteye kavuştu. Şahsım ve ekibim olarak üniversitemizin akademik anlamda daha ileri seviyelere taşınması, ülkemizde ve dünyada hak ettiği konuma ulaşması ve uluslararası bir üniversite kimliğine kavuşması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda sarf ettiğimiz çabaların güzel bir şekilde sonuçlanması, beklentilere olumlu bir şekilde karşılık verebilmek bizleri son derece mutlu etmiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte de tüm gayretimizle çalışmaya devam ederek yakalamış olduğumuz bu ivmeyi en iyi şekilde değerlendirip üniversitemizi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız. Yeni kurulan Tıp Fakültemizin; üniversitemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker ve Recep Konuk, Karaman Valimiz Fahri Meral, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284