KMÜ, Üçüncü Ulusal Gençlik Tartismalarina Evsahipligi Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ögrenci Toplulugu ile Genç Sosyal Bilimciler Derneginin ortaklasa düzenledigi Üçüncü Ulusal Gençlik Tartismalari kapsaminda siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve çesitli üniversitelerden ögrenci kulüpleri Karaman’da bulustu.

KMÜ, Üçüncü Ulusal Gençlik Tartismalarina Evsahipligi Yapti
Karaman Valisi Murat Koca, Antalya milletvekili Mustafa Apaydin, Istanbul eski milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçin, Karaman Belediye Baskan Vekili Resit Kizildeniz, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven, Simsek Bisküvi Gida Yönetim Kurulu adina Dilaver Topal, il ve üniversite protokolü, davetliler ve ögrencilerin katilimiyla KMÜ Konferans Salonunda düzenlenen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.
“Gelenegin temsilcileri ile gelecegin temsilcileri bir arada”
Programin açilis konusmasini yapan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ögrenci Toplulugu Baskani Burak Duran, etkinlikle birlikte gelenegin temsilcileri olan vekiller, akademisyenler ve bürokratlarla, gelecegin temsilcileri olan ögrencilerin bir araya gelme firsati buldugunu belirterek, “Milletimizin aydinlik yarinlari için önemli bir organizasyon olan bu programin hepimiz için faydali geçmesini temenni ediyorum. Programda emegi geçen, bize destek veren herkese sükranlarimi sunuyorum.” dedi.
“Millet olmanin önemini bilerek bir bütün olmaliyiz”
Genç Sosyal Bilimciler Dernegi Baskani Burak Öztürk ise dernek olarak yapmis olduklari faaliyetler hakkinda bilgi vererek gerçeklestirmeyi planladiklari projelerden bahsetti. Öztürk, bu tip organizasyonlarla katilimcilarin birbirlerini dinleme ve anlama imkani bulduklarini ifade ederek konusmasini söyle sürdürdü: “Gençler olarak sivil bir inisiyatif gelistirerek uzlasma kültürünü egemen kilmak amaciyla gayret gösteriyoruz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bizler millet olmanin önemini bilerek bir bütün olmaliyiz. Milletleri millet yapan çok farkli degerler mevcut. Ülkemizin hangi sartlarda bu günlere geldigi hepimizin malumudur. Umarim program hepimiz için hayirlara vesile olur. Programin düzenlenmesinde emegi geçen, bize destek veren ve katilim gösteren herkese tesekkür ediyorum.”
Açilis konusmalarinin ardindan ‘Türk Dis Politikasinda Sifir Sorun mu Sirf Sorun mu’ konulu ilk oturuma geçildi. Alti oturum halinde gün boyu süren programda Avrupa Birligi müzakere süreci, Arap bahari, yerel yönetimler, baskanlik sistemi, terör sorunu gibi konular ele alindi.
Toplam 18 akademisyenin jüri üyesi oldugu ve yüz farkli üniversiteden hukuk, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler alanindaki ögrenci kulüplerinin baskanlarinin tartismaci oldugu program, katilimcilara sertifika verilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284